Šarović ne zna šta je tema, ali ide u Beograd

SARAJEVO – Mirko Šarović, predsednik opozicione Srpske demokratska stranke (SDS) u Republici Srpskoj i ministar trgovine u tehničkom mandatu Saveta ministara BiH, prisustvovaće u subotu sastanku predsednika Srbije Aleksanda Vučića s predstavnicima parlamentarnih stranaka u RS.

Šarović je, kako prenosi portal sarajevskog Avaza, rekao da ne zna šta je tema tog sastanka i o čemu će se razgovarti, ali će svakako, kaže, prisustvovati.

Predsednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i člna Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je juče da će predstavnici svih parlamentarnih stranaka u RS razgovarati u subotu s Vučićem u Beogradu i obavestiti ga o zaključima u vezi s ranije usvojenom Političkom deklaracijom bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) kojom se predviđa formiranje Republike BiH, bez entiteta i kantona.

Šarović nije želeo da komentariše izjavu Dragana Mektića, srpskog ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH u tehničkom mandatu, koji je rekao da na taj sastanak ne bi išao, jer je, kako je rekao, “Vučić učinio sve da odmogne SDS-u na prethodnim izborima”.

Rekao je da ne zna šta bi učinio Mektić da je na njegovom mestu, ali da će on ići na sastanak sa Vučićem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar