U trendu

Šarović ne zna šta je tema, ali ide u Beograd

SARAJEVO – Mirko Šarović, predsednik opozicione Srpske demokratska stranke (SDS) u Republici Srpskoj i ministar trgovine u tehničkom mandatu Saveta ministara BiH, prisustvovaće u subotu sastanku predsednika Srbije Aleksanda Vučića s predstavnicima parlamentarnih stranaka u RS.

Šarović je, kako prenosi portal sarajevskog Avaza, rekao da ne zna šta je tema tog sastanka i o čemu će se razgovarti, ali će svakako, kaže, prisustvovati.

Predsednik Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i člna Predsedništva BiH Milorad Dodik najavio je juče da će predstavnici svih parlamentarnih stranaka u RS razgovarati u subotu s Vučićem u Beogradu i obavestiti ga o zaključima u vezi s ranije usvojenom Političkom deklaracijom bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) kojom se predviđa formiranje Republike BiH, bez entiteta i kantona.

Šarović nije želeo da komentariše izjavu Dragana Mektića, srpskog ministra bezbednosti u Savetu ministara BiH u tehničkom mandatu, koji je rekao da na taj sastanak ne bi išao, jer je, kako je rekao, “Vučić učinio sve da odmogne SDS-u na prethodnim izborima”.

Rekao je da ne zna šta bi učinio Mektić da je na njegovom mestu, ali da će on ići na sastanak sa Vučićem.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike