Skandalozna izjava predsedničkog kandidata: Prekopaćemo Jasenovac (video)

Nezavisni kandidat za predsednika Hrvatske Miroslav Škoro poručio je da će „prekopati Jasenovac“ i da se ne plaši da govori o ustaškom pozdravu „za dom spremni“, pod kojim se, kako je istakao, borio njegov pradeda.

U jednom od svojih govora u sklopu predsedničke kampanje, objavljenom na Fejsbuku, Škoro je istakao da će otići u Jasenovac i tražiti međunarodnu komisiju.

„Ako treba, prekopaćemo sve“, poručio je Škoro.

Škoro je naveo da pripada generaciji ljudi koji su „pobedili srpski fašizam“, dok su mu, kako se može videti na snimku, okupljeni oduševljeno aplaudirali, prenosi portal Indeks.

Hrvatski pevač zatim kaže „da su ga ispitivali“ o pozdravu „za dom spremni“ i dodaje da se on ne boji da o tome priča.

“Pogotovo što znam istinu i nisam licemer. To je pozdrav pod kojim se moj venčani kum borio za ovu Hrvatsku 91. godine. To je pozdrav pod kojim se moj pradeda borio”, kaže Škoro dok iz publike stiže oduševljeno “bravoooo”.

“Neće mi niko kazati da je to pozdrav koji nekome smeta jer su ga koristili od 41. do 45. Jesu”, kaže Škoro dok se iz publike čuje: “jesu” i “morali su.”

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

jasenovacmiroslav skoro
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Našu istoriju pisali su Brozovi razbojnici i Nijemci.Sada napokon imamo priliku da vratimo našu prošlost i našu kulturu tamo gdje joj je mjesto.Bolna saznanja i užasne činjenice mnogima će otvoriti oči da saznaju sve užase koje su nam napravili oni koje smo nazivali braćom.Tome užasu kum je bio i kralj Aleksandar.Umjesto da biramo teritorije kao pobjednoci on poništava krunu Crne Gore, a poklanja i pravi državu Slovencima i našim dželatima Hrvatima.Zamislite kako su se osjećali Srpski oficiri kada su poslije dobijenog krvavog rata u svojim kancelarijama morali da sjede sa onima koji su protiv njih ratovali.To isti je učinio Broz samo na još brutalniji i u istoriji nezapanćen zločinački način.(Ozna i Golo otok progutali su svu Srpsku inteligenciju koja nije uspjela pobjeći iz zemlje.Sve jame i rupe po teritoriji koju danas nazivaju hrvatskom su napunjene Srpskom djecom i omladinom.Sava je bila crvena od srpske krvi leševa koji su u nju pobacani.Veliki pjesnik i rodoljub ivan Goran Kovačić napisao je poemu Jama:“Poslednja svjetlost pre strašne noći, bio je bljesak munjevita noža, i bjela bjela krvnikova koža, jer do pojasa svi su bili goli i tako nagi oči su nam boli“…….O Hrvatima je Napisao neprevaziđene i najbolje stihove Jovan Dučić gdje tačno poetski daje sliku i priliku žalosne bolesne spodobe koja samo po obliku liči na čovjeka.Naša današnja trenutna vlast nema snage i neće je ni imati da na jedan adekvatan način zaštiti ostatak svoga naroda od Nijemaca i njihovih vječnih i do kraja predanih slugu.Kosovo je Kumče Njemačke isto kao što je Albanija kumče Austrije.