Uhapšen srpski sveštenik zbog krijumčarenja oružja

Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u Višegradu u policijskoj akciji „Lotika“, zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija.

Portparolka MUP Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je da je akcija „Lotika“ usmerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i vatrenog oružja, prenosi portal Srpska info.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije pretresene tri lokacije, dve u Rogatici i jedna u Višegradu.

„Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmerenog delovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona“, navela je Miljanović.

Ona je rekla da se Glišić i dalje nalazi na kriminalističkoj obradi i da će tokom dana biti sproveden u tužilaštvo u Višegradu.

Operativnu akciju kodnog naziva „Lotika“ realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hapšenjesveštenik
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Mene su ucili da su popovi uvek dobri. Cak sta vise, ako imaju neku seksi varijantu, oni posle okaju grehe tako sto se bicuju po ledjima. Osim toga, popovi nikada ne kradu iako deca stalno isticu popovi lopovi. Osim toga, niko od nas nije video nijedno svestenicko lice da se vozi u luksuznom automobili. Sami peru na ruke svoj ves i peglaju, sami sade biljne kulture i posle ih jedu, cak idu i u lov na medvede i divlje svinje. Nikada ih nismo videli u restoranu i izbegavaju zenski svet. Nikada nemaju dovoljno para i za njih nikada nije vezana niti jedna seksualna afera.