U trendu

Uhapšen srpski sveštenik zbog krijumčarenja oružja

Sveštenik Bojan Glišić uhapšen je u Višegradu u policijskoj akciji „Lotika“, zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem oružja i eksplozivnih materija.

Portparolka MUP Republike Srpske Mirna Miljanović izjavila je da je akcija „Lotika“ usmerena na razbijanje kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnih sredstava, kao i vatrenog oružja, prenosi portal Srpska info.

Ona je dodala da su u okviru ove akcije pretresene tri lokacije, dve u Rogatici i jedna u Višegradu.

„Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, jedna mina rasprskavajućeg usmerenog delovanja (MRUD), više komada municije različitog kalibra i više SIM kartica i mobilnih telefona“, navela je Miljanović.

Ona je rekla da se Glišić i dalje nalazi na kriminalističkoj obradi i da će tokom dana biti sproveden u tužilaštvo u Višegradu.

Operativnu akciju kodnog naziva „Lotika“ realizovali su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na području Rogatice i Višegrada, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.