Baka iz vojvođanskog sela gajila marihuanu, odali je računi za struju

Mešanka sremskog sela Veliki Radinci, Zora Koh (63) uhapšena je prošle nedelje i policija je u njenoj kući zaplenila 254 biljke marihuane, ali i 800 grama marihuane spremne za prodaju.

U domu Zore i njenog supruga, inače holandskog državljanina Gerita Koha, i 2012. godine je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane. Zbog tog dela je Gerit proveo izvesno vreme u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, pošto je odgovornost preuzeo na sebe.

Ovog puta, alarm u policiji upalio je neuobičajeno visok račun za električnu energiju za jedno domaćinstvo, koji je mesečno iznosio i 400.000 dinara.

– Čula sam da je ona rekla da je to radila jer je muka naterala. Ona je radila u Holandiji i imala je penziju od 500 evra. Kakva je to muka, kad ja preživljavam sa 20.000 dinara – ispričala je komšinica Kohove za domaće medije.

Supružnici koji su živeli i radili u Holandiji, kuću u selu kupili su osamdesetih godina i dolazili leti, a godinama nikome ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, komšije ne znaju kojim su se to poslovima supružnici bavili u zemlji poznatoj upravo po marihuani, koja se u Amsterdamu, najvećem gradu Holandije, konzumira legalno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hapšenjeuzgoj marihuane
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Arsavin

    Pokusavam da stvorim sliku u glavi,ali ne ide.. dodjes kupis robu kod tetkice,a ona kaze „podigni ovo stegla me kicma,a I kuk mi vestacki“.. axaaxa

  • Anonimni

    Čemu tolika hajka oko te kako je zovete „marihuane“? To je pre svega biljka koju naši zemljoradnici i stočari vekovima gaje.To je pre svega ako ste zaboravili, biljka koja kada se osuši i uprede u obliku kanapa a zove ze „konoplja“ i njome se uvezuje letina, pre svega kukuruzovina. Kada se snopom kukuruzovine uvezane konopljom hrani krupna stoka (uglavnom krave) one uz kukuruzovinu pojedu i konoplju a posle mi pijemo zdravo mleko i jedemo zdrav sir, i naravno na taj način putem ishrane unosimo i sastojke konoplje. Ako se pitate otkud to, pa iz razloga što ako stoku hranite kukuruzovinom koja je uvezana pvc vrcom koja se danas koristi, nju nije moguće svariti i tako krave dobiju splet creva i najčešće uginu. Prema tome, konoplja ili kako je pogrdno nazivate marihuana, je zdrava i koristi se vekovima pa i dan dana u našim selima.

    • Anonimni

      Lepo si ti njima rekao i sve je to tako.Ali objasnio si sta je (KUDELJA) od koje se prave Kudeljni dzakovi ,uzice lil konopci. Semenke se koriste za proizvodnju Masinskog Ulja. Tko da se cela biljka iskoristi za raznorazne namene jedino se nepusi. A ova gospodja je sadila MARIHUANU ilitiga KANABIS. Marhuana je Mamara i zdravija je i od Duvana i od Alkohola.

  • Jelena

    A moja baba kuka kad dobije 2000 za struju. Ne zna sta je muka.

  • Mikica

    63 godine – baka?! Koji primitivizam!

  • Murika

    Trebali su da kupe solarne panele,za izvor struje,umesto što koristili državnu.

  • Anonimni

    Izudrukale je komšije. Jesmo beda od naroda.

    • dlugomir

      Ne komšijje nego iz EPS-a. Kako bi komsije mogli da znaju koliki im je racun za struju? Ali zasto ih zalis? Droga je veliko zlo.