U trendu

Baka iz vojvođanskog sela gajila marihuanu, odali je računi za struju

Mešanka sremskog sela Veliki Radinci, Zora Koh (63) uhapšena je prošle nedelje i policija je u njenoj kući zaplenila 254 biljke marihuane, ali i 800 grama marihuane spremne za prodaju.

U domu Zore i njenog supruga, inače holandskog državljanina Gerita Koha, i 2012. godine je otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane. Zbog tog dela je Gerit proveo izvesno vreme u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, pošto je odgovornost preuzeo na sebe.

Ovog puta, alarm u policiji upalio je neuobičajeno visok račun za električnu energiju za jedno domaćinstvo, koji je mesečno iznosio i 400.000 dinara.

– Čula sam da je ona rekla da je to radila jer je muka naterala. Ona je radila u Holandiji i imala je penziju od 500 evra. Kakva je to muka, kad ja preživljavam sa 20.000 dinara – ispričala je komšinica Kohove za domaće medije.

Supružnici koji su živeli i radili u Holandiji, kuću u selu kupili su osamdesetih godina i dolazili leti, a godinama nikome ništa nije bilo sumnjivo. Ipak, komšije ne znaju kojim su se to poslovima supružnici bavili u zemlji poznatoj upravo po marihuani, koja se u Amsterdamu, najvećem gradu Holandije, konzumira legalno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.