„Dosta je, imali smo šest ratova za 100 godina“

Poslednji događaji na Kosovu i Metohiji su duboko uznemirili građane Srbije i sve ljude najiskrenije željne da se na ovim prostorima Balkana ne poteže oružje i ne raspiruje mržnja, koja obično eskalira u rat, komentariše najnovije događaje u Kosovskoj Mitrovici akademik i dramski pisac Duško Kovačević.

„Ratovi, ratovanja i ratna stradanja svakom iole normalnom čoveku su najveći i najužasnji strah od koga se oduvek, a pogotovo danas, beži negde, bilo gde…Što dalje od strahota“, kaže Kovačević za „Blic“.

On ponavlja ono što je govorio i devedesetih.

„Ne ponovile se nikada više te godine. Svaki razgovor, makar on bio i loš, bolji je od dobrog rata. To se i sada mora ponavljati svakog dana i svakog časa, između ostalog i zato što u ratovima ne stradaju oni koji su ga izazvali, strada samo sirotinja, obični ljudi kojima je goli život sve što imaju. I nemojmo im oduzimati i to malo sirotinje“, kaže Kovačević.

Ratna stradanja su nešto što je obeležilo 20. vek u Srba.

„Ako je neko zaboravio: u 20. veku smo imali šest ratova, tri balkanska, dva svetska i jedno bombardovanje kao čašćavanje za ispraćaj 20. veka i drugog milenijuma“, ironično podseća akademik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

balkanrat
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Trakija

    Niko nije hteo ni ratove devedesetih, pa se zna ko ih je namestio. Ko je slao naoružanje, paravojske i pravio se blesav, a i dan danas to radi. Eurofašisti…

  • Miron

    Dragi dramski, režimski dramos**u, nije potrebno ratovati. Dovoljno je pravilno se prestrojiti, ne sjedati na 2 stolice, pogotovo u sadašnjoj zaoštrenoj situaciji! Ali, šta pričati prozapadnim debilima !