Drugi dan štrajka, Beograd paralisan: Taksisti blokirali centar grada (foto)

Beogradski taksisti organizovali su novi protest na beogradskim ulicama – okupljanje je počelo u podne, a kolone taksi vozila sa četiri lokacije krenule su ka centru grada u 13 sati. Ulica Kneza Miloša neprohodna je u oba smera, a saobraćaj je blokiran i u Nemanjinoj ulici.

Aleksandar Bjelić iz Udruženja taksista Srbije je ponovio za N1 da su „glavni krivci što se zakon ne primenjuje ministri Branko Ružić i Aleksandar Antić“.

„Taj zakon se sprovodi selektivno – prema taksistima se u potpunosti primenjuje, prema onima koji ga krše se ne primenjuje“, rekao je on.

Bjelić kaže da će od nedelje „umesto četiri biti osam tačaka i poptuna blokada grada“.

„Mi se građanima izvinjavamo, ali tražimo da ministri i resorna ministarstva sprovode zakon. To je jedini zahtev“, rekao je Bjelić za N1.

Predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević je ranije rekao FoNetu da danas očekuje još više kolega.

„I da ćemo se još više približiti samom centru grada, kako bi se jače čuo naš glas“, rekao je Vukojević.

U protestu učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Pink, Luks, Beogradski vozači, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Kako navode, proteste organizuju zbog toga što država ne sprovodi zakon protiv „privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

taksistitrajk
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Vidim da su skoro svi za ono sto i ja mislim. Bojkot, bojkot. To je resenje. Kad ih to osine po dzepu dzabe im strajk.

  • bambi

    Car Go, that is all.

  • Anonimni

    Bojkot Taksista od danas! Svi Beogradjani

  • Anonimni

    Samo se ne voziti taksijem koliko god mozemo.

  • Anonimni

    Pera Zaposlen Tako je, umesto da kolovođe pohapse, da im se oduzmu licence za rad oni im podilaze. Potpuno se slazem. Jos kad mogli svi mi da njih malo bojkotujemo, pa da se ne vozimo taksijem, bar dok oni ne prekinu strajk. Pa da oni nas mole, a ne da nas terorisu, da ne upotrebim pravu rec. Jos jednom – hajde da mi uradimo pravu stvar pa da vidimo dokle ce izdrzati.

  • Dobro dišli

    Saobraćajna policija i Komunalna milicija treba da slikaju tablice TAXI vozila koja ometaju saobraćaj mi sudijama za prekršaje. Neka im naplate za prekršaje dođu na kućne adrese. Tako danas, tako sutra, pa ko izdrži!

  • zaposlen

    Tako je, umesto da kolovođe pohapse, da im se oduzmu licence za rad oni im podilaze. Neka policija, komunalna policija, gradske službe uopšte rade svoj posao, njima (taksistima) niko nije dozvolio da blokiraju grad. Neka štrajkuju tamo gde je dozvoljeno a ne na središnjim ulicama i da tako izazivaju kolaps. kao izvinjavaju se građanima, da su im ti građani bitni, snizili bi cenu starta i kilometra a ne da u BG bude najskuplji a gorivo je svuda ista cena. Secikese.

  • Lala iz Banata

    Vlasti odgovara da taksisti štrajkuju. Sad imaju opravdanje za saobraćajni kolaps u gradu izazvan Vesićevim diletantskim rekonstarukcijama.