Evakuacija građana dela Beograda: Uklanja se bomba iz Drugog svetskog rata

Zaostala avionska bomba iz Drugog svetskog rata koja je pronađena na jednom gradilištu na Banovom brdu u Beogradu, trebalo bi danas da bude uklonjena, a zbog kompleksnosti posla, naložena je evakuacija stanovnika koji žive u blizini.
Avio-bomba američkog porekla, težine 242 kilograma, dužine 120 i prečnika 35 centimetara, pronađena je prilikom izvođenja radova u Nodilovoj ulici broj 10, objavio je MUP.

Kako je ranije saopšteno iz opštine Čukarica, deo stanara ulica Nodilove, Mirosavljeve, Paštrovićeve, Požeške, Zrmanjske i Vladimira Radovanovića, moraju da napuste domove do sedam časova, pa sve do popodne jer je završetak akcije planiran oko 17 sati.

Pripadnici MUP-a će sve proveriti do 9 časova kada bi trebalo da počne deaktiviranje bombe.

Uništavanje avio-bombe na lokaciji Nodilova br. 10Obaveštavamo građane da će u nedelju, 25. aprila, u vremenskom periodu…

Posted by Gradska opština Čukarica on Thursday, April 22, 2021

Oni koji ne budu imali gde da odu, biće evakuisani u obližnju Osnovnu školu „Banović Strahinja“ koja zbog toga neće raditi u ponedeljak, već će svi đaci tog dana imati nastavu na daljinu.

Kako je objavio RTS, od oko 1.350 građana predviđenih za evakuaciju, samo manji broj je odlučio da provede dan u školi.

Za slabije pokretne biće obezbeđen prevoz, a o obolelima od kovida brinuće ekipa Doma zdravlja.

Gradski štab za vanredne situacije apelovao je na građane da otvore prozore i spuste roletne, evakuišu kućne ljubimce, uklone svoja vozila i postupaju po uputstvima koja su dobili od Gradskog štaba i Sektora za vanredne situacije MUP-a.
Da li će eksplozivna naprava biti uništena na toj lokaciji ili će biti prebačena na teren koji je za to predviđen, biće odlučeno posle neposredne provere pripadnika Sektora za vanredne situacije.

V. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova — načelnika Sektora za vanredne situacije, Luka Čaušić, izjavio je ranije da je prioritet bezbednost građana.

„Preduzećemo sve mere kako bi naši građani bili bezbedni i kako bi se nakon uspešnog okončanja ove akcije vratili svojim domovima kad se za to steknu uslovi“, rekao je Čaušić.
On je naveo da će u akciji, koja je ocenjena kao visokorizična, učestvovati veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, Direkcije policije, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, Sektora za ljudske resurse, kao i predstavnici Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za vanredne situacije, Crvenog krsta, volonteri gradske opštine Čukarica, Doma zdravlja Čukarica i službe Hitne pomoći.

Do 17 časova doći će do izmena u radu linija javnog prevoza u Požeškoj i Paštrovićevoj ulici.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradbombaevakuacija
Komentari (0)
Dodaj komentar