Evo kako Skot gleda na bombardovanje Jugoslavije

Obeležavanju dana opštine Gornji Milanovac prisustvovao je i ambasador SAD Kajl Skot.

On je izrazio zahvalnost u ime američkog naroda za sva dobra dela koja su Gornjomilanovčani učinili za američku vojsku u Drugom svetskom ratu.

„Amerikanci ne mogu zaboraviti sva dobra dela koja su meštani ovog kraja učinili za američke avijatičare, koje su čuvali i hranili u svojim kućama za vreme Drugog svetskog rata“, rekao je Skot.

Na pitanje kako gleda na NATO bombardovanje, od kojeg su prošle gotovo dve decenije, Skot je rekao da se trudi da kroz svoj posao maksimalno poboljša odnose srpskog i američkog naroda, te primećuje da ono što desilo devedesetih ne može da promeni.

„Gotovo da je nemoguće odgovoriti da li je to moglo da se izbegne. Loša komunikacija između državnika dovela je do brojnih žrtava, ali sa ove vremenske distance ne možemo tvrditi ko je doneo pogrešnu odluku. Ono što je najbitnije jeste da gledamo napred i da i dalje radimo na dobrim odnosima između Amerikanaca i Srba“, istakao je Skot.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bombardovanje Jugoslavijekajl skot
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Nenad

    I papagaja…

  • S

    Cuj, loša komunikacija između državnika dovela je do brojnih žrtava. Ovaj je ili lud ili pakostan pa nam se jos ruga. Kako nam se ne zapadne neki normalan poslanik nego sve neki tupavi. Onaj Rus pijan, ovaj Amer lud … umesto sto ide u Milanovac da krka bolje neka plati ratnu odstetu. Mi im cuvali pilote, oni nas bombardovali ’43…ko je ovde lud a ko zbunjen…ne bih znao da kazem.

  • Anonimni

    skotina skotovska i od skota

  • B

    Bombardovanje umalo nije odnelo jos jednu zakasnelu zrtvu. Umalo nisam umro od smeha. Halo, bre, Skote!! Ima nas sasvim dovoljno koji pamtimo sve: i pregovore sa Holbrukom, i Rambuje i kako je pocelo i sta je gadjano. Zlocinci ste vi Ameri, eto sta ste! Americko vazduhoplovstvo je izvelo 80% bombardovanja. To je Srbima hvala sto su spasavali americke pilote u II sv. ratu.

  • milan

    Kume ja cu …je**m ti mater fasisticku .Skote skote jedan odvratni.Sve politicare treba uza zid.Tu nema dobrih.Nikada se u istoriji covecanstva nije desilo da je neki politicar uradio nesto dobro za svoj narod.Umek su politicari imali za cilj kako ce i na koji nacin sto vise opljackati narod ,raznim dazbinama.Sete se naroda samo kad treba da se glasa,onda obecavaju sve i svasta.A dan posle izbora sve po starom.Ma ko jebe narod on je glup a ja cu raditi sta hocu.

  • Zoran Zemun

    nadam se da mu je neko vec rekao sta znaci njegovo ime na srpskom…Djubre nacisticko kao i svi amerikanci

  • lice i nalicje

    „ko tebe kamenom, ti njega hlebom…“

  • KUM I

    Sto ga primiste u goste ?Da Vam kaze kako ste „dobar narod niste ubijali vec cuvali njihove PILOTE“! A sta to oni uradise sa nasim i sa nejacom decom pOSEJASE „osiromaseni uranium“.Ja sam iz tih krajeva (jedno 34km)ii nije mi potreban on da kaze kako je SRPSKI A NE AMERICKI narod dobar.Nisu oni bombrdovali politicare vec NAROD .I mogu da mu porucim da bolje ostaje u toj svojoj rezidenciji i da ne ide po Srbiji da nas ubedjuje ko u skoli DA SE PACKE moraju deliti.Opsovo bi nesto ali nismo mi ti .