FON Hakaton sutra i u nedelju šesti put

BEOGRAD – U subotu i nedelju održava se šesti „FON Hakaton“ koji organzuje udruženje studenata informatike FONIS i istraživačko-razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka.

Projekat se sastoji iz dva dela, „Teć Ćallenge-a“ i „Hakatona“, a cilj je da se mladi podstaknu da primenjuju svoje znanje u rešavanju konkretnih primera iz poslovne prakse.

Temu ovogodišnjeg „FON Hakatona“ postavila je kompanije SAGA, koja je glavni partner celog događaja i ona glasi: „Primena ICT tehnologija za unapređenje bezbednosti u velikom gradu“.

Osam najboljih timova „Teć Ćallenge-a“, sastavljenih od po tri ili četiri člana, su tokom prethodnih nedelju dana intenzivno razvijali predloge koji predstavljaju rešenja bazirana na modelu ovog realnog problema. Nakon prezentacije svojih idejnih rešenja, žiri sastavljen od predstavnika kompanije SAGA, profesora sa FON-a i stručnjaka iz privrede odabraće pobednika „Teć Ćallenge-a“.

Nakon svečanog proglašenja pobednka prvog dela projeka, učesnici „Hakatona“ , mladi programeri imaće 24 sata da uz tehnologiju po izboru i pomoć stručnih mentora realizuju softversko rešenje na zadatu temu.

Na samom „Hakatonu“ učestvuje 12 odabranih timova iz Srbije i regiona koji su prethodno prošli selekciju.

Prezentacija njihovih rešenja biće održana u nedelju u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, a svi zainteresovani IT entuzijasti mogu da dođu FON sutra u 10 sati, odnosno u nedelju u 17, kako bi podržali učesnike Hakatona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar