Još uvek možemo na more

Grčka i Crna Gora, u strahu od korone ne otvaraju granice za Srbe, pa su mnogi odustali od letovanja u inostranstvu. Ipak, teško je reći da oni najuporniji nemaju alternativu.

U ovom trenutku dve zemlje koja dozvoljavaju nesmetani ulazak srpskim turistima su Turska, ali i Albanija! Baš zato i ne čudi što su se mnogi preorijentisali i odlučili da leto 2020. provedu baš u nekom od letovališta ove dve zemlje.

Turska je godinama jedno od glavnih letovališta Srba, međutim mnogi koji su bili u Albaniji imaju dobra iskustva, kada je reč o moru, usluzi, ali i pristupačnim cenama, koje su drastično jeftinije od beogradskih. Takođe, Jonsko more jedno je od najlepših u Evropi, tako da većina nosi dobra iskustva.

Trenutno je u Tursku moguće putovati jedino avionom, jer su drumske granice prema Bugarskoj za naše turiste još zatvorene, a po preporuci Evropske unije.

Što se testiranja tiče, ono nije obavezno niti zahtevano, ni za Tursku, niti za Albaniju. Jedino što je obavezno jeste provera telesne temperature na aerodromu. Kasnije, prilikom prijavljivanja u hotel će turisti popuniti obrazac i izjasniti se o svom zdravstvenom stanju.

Kako prenose mediji, turski hoteli najčešće nude all inclusive uslugu, a cene su, sa avionskim prevozom od oko 650, pa do oko 1.250 evra u proseku, u zavisnosti od broja zvezdica.

U Albaniju je moguće putovati kolima, i to preko Kosova i Metohije, a većim delom vozi se auto-putem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

letovanjemoreodmor
Komentari (0)
Dodaj komentar