Mogerini: Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini saglasili su se večeras da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, a Mogerini je poručila da „ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti“.

„EU unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup“ rekla je Mogerini navodi se u zajedničkom saopštenju.

Vučić i Mogerini sastali su se kako bi, na otvoren i iskren način, razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, rečeno je u saopštenju.

Visoka predstavnica EU Mogerini izrazila je žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu.

„Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup“, istakla je Mogerini.

Dvoje sagovornika, navodi se, su se saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem.

U suštinskom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i viksoka predstavnica EU Mogerini konstatovali su da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji.

Sastanak predsednika Srbije i šefice evropske diplomatije počeo je večeras oko 19.00 časova u zdanju na Andrićevom vencu i trajao je više od dva sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

MogeriniVučić
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Ko je naucio da se kanja on ce se klanjati do kraja svog jadnog zivota,ne samo svojim neredbodsvcima vec i njixovim magarcima.

  • dardanela

    PAMETNIJI POPUŠTA – kaže stara poslovica . onda ne treba da se čudimo što budale vladaju ovim svetom !!!!!!

  • Warstone

    Nemaju srbi vladara kad smo imali kralja tad smo bili bog i batina i stali pred austrougarsku 10 puta jacu sad banda od 50 govana samara tuce i zatvara narod samo cista kraljevska krv moze vladati ona ce dusu dati za drzavu i nasu zemlju a ove kurve koje bira narod su picke govna koji nemaju ljubavi prema narodu nego imaju gladnu praznu dusu koju nikoja para nemoze popuniti … .pa sta srbija treba da popuni ispuni pa da je opet karaju i sta samo da moze da kaze da smo kulturni ? pa jebo te svetac kultura nije nikad pobjedila rat i vratila teritoriju boj nebije svijetlo oruzije boj bije srce junacko

  • Miša

    neka ode dole na Josovo pa to kaze onim ludim siptarima.Ovako papir trpi sve.

  • Boki

    Aha , jbt, ko je ovde lud ?! Pa nije ovo ni prvi ni zadnji put …ironija i to uvek u MARTU !!!

  • Anonimni

    slazem se

  • ILKE

    Ona nije osudila Prištinu za ovaj kriminalni čin već traži od Srbije da ostane mirna. Nastavak nečuvenog licemerja ˇEvropeˇ