Naslovne strane za četvrtak, 22. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 22. septembar, najavljuju govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, pišu i o proglašenju delimične mobilizacije u Rusiji i ruskoj pretnji upotrebom nuklearnog oružja u ratu u Ukrajini, kao i o štednji energije tokom predstojeće zime.

ALO – „Putin krenuo u veliki rat“, piše list i navodi da je u Rusiji proglašena prva mobilizacija nakon 80 godina. „Ubica malog Stefana dobio 10 godina robije“, o presudi vozaču.

BLIC – O proglašenju delimične mobilizacije i reakciji ruske javnosti: „Bežanija iz Rusije“. List piše o povećanju kamate „euribor“: „Rate kredita biće nekima veće i za preko 100 evra“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše pred gvor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN: „Srbiji su dva puta pogazii integritet“. O udžbenicima za osnovne škole: „Ministarstvo dalo dozvole za lekcije o promenama pola“.

DANAS – Povodom proglašenja mobilizacije u Rusiji i pretnje upotrebe nuklearnog oružja: „Nikad civilizacija nije bila u većoj opasnosti“. „Toplane nabavile tek trećinu potrebnog mazuta“ za zimu.

INFORMER – Nakon najave mobilizacije 300.000 ruskih rezervista, list ocenjuje „Rat tek počinje“. „Amerikanci će u Srbiji proizvoditi električne džipove“, poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

KURIR – „Kraj rata se ne nazire, pakao tek počinje“, piše list nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju. „Grobari dva puta prodali jedno grobno mesto“, navodi list.

NOVA – Povodom pozivanja 300.000 ruskih rezervista u rat u Ukrajini: „Putin mobilizacijom priznao da vodi rat“. Intervju s funkcionerom Narodne stranke Miroslavom Aleksićem: „Verujem da će 2024. biti izbora na svim nivoima“.

POLITIKA – O štednji energije u javnim ustanovama predstojeće zime: „Škole i vrtići poštedjeni mera štednje energije“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić: Kompromis za Kosovo je bolji od oružja i bombi“, nakon gostovanja predsednika na američkoj televiziji Njuzmaks. „Indijci traže dijamant s krune pokojne kraljice“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar