U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 22. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 22. septembar, najavljuju govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, pišu i o proglašenju delimične mobilizacije u Rusiji i ruskoj pretnji upotrebom nuklearnog oružja u ratu u Ukrajini, kao i o štednji energije tokom predstojeće zime.

ALO – „Putin krenuo u veliki rat“, piše list i navodi da je u Rusiji proglašena prva mobilizacija nakon 80 godina. „Ubica malog Stefana dobio 10 godina robije“, o presudi vozaču.

BLIC – O proglašenju delimične mobilizacije i reakciji ruske javnosti: „Bežanija iz Rusije“. List piše o povećanju kamate „euribor“: „Rate kredita biće nekima veće i za preko 100 evra“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše pred gvor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN: „Srbiji su dva puta pogazii integritet“. O udžbenicima za osnovne škole: „Ministarstvo dalo dozvole za lekcije o promenama pola“.

DANAS – Povodom proglašenja mobilizacije u Rusiji i pretnje upotrebe nuklearnog oružja: „Nikad civilizacija nije bila u većoj opasnosti“. „Toplane nabavile tek trećinu potrebnog mazuta“ za zimu.

INFORMER – Nakon najave mobilizacije 300.000 ruskih rezervista, list ocenjuje „Rat tek počinje“. „Amerikanci će u Srbiji proizvoditi električne džipove“, poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

KURIR – „Kraj rata se ne nazire, pakao tek počinje“, piše list nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin najavio delimičnu mobilizaciju. „Grobari dva puta prodali jedno grobno mesto“, navodi list.

NOVA – Povodom pozivanja 300.000 ruskih rezervista u rat u Ukrajini: „Putin mobilizacijom priznao da vodi rat“. Intervju s funkcionerom Narodne stranke Miroslavom Aleksićem: „Verujem da će 2024. biti izbora na svim nivoima“.

POLITIKA – O štednji energije u javnim ustanovama predstojeće zime: „Škole i vrtići poštedjeni mera štednje energije“.

SRPSKI TELEGRAF – „Vučić: Kompromis za Kosovo je bolji od oružja i bombi“, nakon gostovanja predsednika na američkoj televiziji Njuzmaks. „Indijci traže dijamant s krune pokojne kraljice“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.