Nišlija pronašao torbu sa 50.000 evra i vratio je vlasnici, a evo šta je dobio zauzvrat

Nišlija Aleksandar Miladinović pronašao je danas na Bulevaru Zorana Đinđića torbicu sa par desetina hiljada evra i vratio je odmah vlasnici, ali kao pošteni nalazač nije dobio ni centa nagrade.

Ovaj radnik niške „Elektrodistribucije“ na kolima koja su bila na obližnjem parkingu primetio je crnu torbicu. Uzeo je i otkrio da se u njoj nalaze štosovi novčanica, u apoenima od 500 evra.

– Nikad toliko para nisam video na jednom mestu. Ne mogu da tvrdim, ali mislim da je bilo pedesetak hiljada evra – rekao je Miladinović, radnik po ugovoru u ovoj niškoj firmi za „Kurir“.

On dodaje da je u jednom trenutku zazvonio telefon koji je bio u drugoj pregradi torbice.

– Javim se ja, a ženski glas preklinje da joj vratim novac i pita gde se nalazim. Kažem joj, misleći da ću duže da je čekam. Ma kakvi, nije prošlo nekoliko trenutaka kada je došla, rekla mi ime i počela je da me grli, ljubi… Objasnila je da je to novac od nasledstva koji bi trebalo da se deli na nekoliko delova. Valjda od nekog prodatog stana, kuće, ne znam. Da sam joj, kako je rekla, spasio život. Okrenula se i otišla, a ja sam ostao šokiran – objašnjava Aleksandar.

Kolege su ga zadirkivale, da li je uzeo deset posto što mu sleduje kao poštenom nalazaču.

– Ne kažem da mi ovom trenutku ne bi pomoglo, ali ne. Ne, nisam uzeo, imam troje male dece i Boga se jedino bojim. Posle svega razmišljam o toj ženi koja nema više od 50 godina. Mislim da joj se srušio život kada je uvidela da je ostala bez one torbice pa ako sam uradio dobro delo, neka onaj odozgo nagradi – dodao je Miladinović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nispronalazac novca
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Mnogo se cesto pojavljuju price o kesama i torbicama sa par hiljada i miliona evra izgubljeni i vraceni na ulici, parkicima, hodnicima. A radimo za 200 evra. Zar je moguce da je neko potrosio vreme da napise ove gluposti o postenju i pravdi. Ne bi vratili ljudi ni 10 evra a ne tolike hiljade jer je gladan! A onaj koji i vrati taj nije normalan, taj glup ili lud i potrebna mu je hitna profesionalna pomoc.

  • Mujica

    „Nišlija pronašao torbu sa 50.000 evra i vratio je vlasnici, a evo šta je dobio zauzvrat…“ Nije novac, rekao bih, pa šta je mogao da dobije? Obzirom da je u pitanju ženska osoba?

  • Anonimni

    Hehe, šanse nema da bi joj vratio.

  • ruja

    Izubiti toliki novac tako lako. Često čitam.

    • Anonimni

      Slazem se,lazne vesti.