Nova stranka: Novi Trg Republike zgazio duh i identitet Beograda

Beogradski odbor Nove stranke ocenio je danas da je rekonstruisani Trg Republike u glavnom gradu „zgazio duh i urbanistički identitet“ starog Beograda.

„Nakon što je beogradski Trg Republike, nakon famozne rekonstrukcije, konačno pušten u promet, nakon godinu dana maltretiranja sugradjana promenom trasa javnog prevoza, bukom i zagadjenjem, ono što smo zatekli ostavilo je gorak ukus svim Beogradjanima“, navela je Nova stranka. 

„Ne samo što smo zatekli ogromnu, beživotnu, nepreglednu betonsku ploču, beli mermer, klupe tik uz kolovoz, bez traga zelenila i duha stare prestonice, nego je i kaldrma postala ozbiljna opasnost po bezbednost vozača i putnika“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Ta stranka je upitala na šta je potrošeno 10 miliona evra gradjana jer sada centralni beogradski trg izgleda „kao seoski put“. 

„Da li će se možda večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić i njegova ekipa ‘stručnjaka’ ponuditi da vlasnicima automobila nadoknade takozvanu reglažu trapa, koja je neminovna posledica prolaska ovim delom grada?“ – pita Nova stranka.

„Da ne pričamo o tome što Trgu Republike iz pravca Palilule, kako stvari stoje, i nije moguće prići bez velike muke, jer je Bulevar Despota Stefana zatvoren od Palmotićeve ka Trgu, a ništa bolje nije ni i u 27. marta. Jedini prohodan pravac jeste Venizelosova ulica, pa kroz Francusku, koje imaju samo po jednu saobraćajnu traku u oba smera, te je prvi dan nove školske godine obeležio kolaps“, dodaje se u saopštenju.

Nova stranka je ocenila da je vlast za proteklih sedam godina napravila toliko „grešaka u koracima“ i da će ih „politička kazna“ stići na predstojećim izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (3)
Dodaj komentar
  • bambi

    Sada Trg treba da se zove Hirosima Trg, jer stvarno se postigao efekat izgradnjom, kao da je bomba pala i nema nicega vise. Inace veoma brzo ce u javnosti isplivati kompletna mahinacija koja je u vezi ove rekonstrukcije. Budimo realni, Trg je unisten. Cinimi se da se u Beogradu jedna te ista stvar rusi pa pravi bezveze, potpuno nepotrebno, samo da bi pojedine firme imale zaradu i da bi se dobijali politicki poeni pred izbore.

  • Anonimni

    Grozno! Unakazena Slavija, Cvetni trg koji lici na kremarorijum ili mesaru, ovo sad uzas, a ne smem da pomislim ma fontanu kod Doma sindikata. Koji su to sloseri projektovali? Ne mogu da verujem da su to bile ideje arhitekata sa pravom diplomom.

  • Anonimni

    Ova učmala siva kaldrma je slika i prilika provincijskog ukusa večitog zamenika gradonačelnika Gonara Vesića! Svaki Beogradjanin sa pravom glasa treba da izadje na predstojeće izbore i pokaže mu kojim autoputem se najbrže može vratiti u svoj zavičaj ?