Nova stranka: Novi Trg Republike zgazio duh i identitet Beograda

Beogradski odbor Nove stranke ocenio je danas da je rekonstruisani Trg Republike u glavnom gradu „zgazio duh i urbanistički identitet“ starog Beograda.

„Nakon što je beogradski Trg Republike, nakon famozne rekonstrukcije, konačno pušten u promet, nakon godinu dana maltretiranja sugradjana promenom trasa javnog prevoza, bukom i zagadjenjem, ono što smo zatekli ostavilo je gorak ukus svim Beogradjanima“, navela je Nova stranka. 

„Ne samo što smo zatekli ogromnu, beživotnu, nepreglednu betonsku ploču, beli mermer, klupe tik uz kolovoz, bez traga zelenila i duha stare prestonice, nego je i kaldrma postala ozbiljna opasnost po bezbednost vozača i putnika“, navela je Nova stranka u saopštenju.

Ta stranka je upitala na šta je potrošeno 10 miliona evra gradjana jer sada centralni beogradski trg izgleda „kao seoski put“. 

„Da li će se možda večiti zamenik gradonačelnika Goran Vesić i njegova ekipa ‘stručnjaka’ ponuditi da vlasnicima automobila nadoknade takozvanu reglažu trapa, koja je neminovna posledica prolaska ovim delom grada?“ – pita Nova stranka.

„Da ne pričamo o tome što Trgu Republike iz pravca Palilule, kako stvari stoje, i nije moguće prići bez velike muke, jer je Bulevar Despota Stefana zatvoren od Palmotićeve ka Trgu, a ništa bolje nije ni i u 27. marta. Jedini prohodan pravac jeste Venizelosova ulica, pa kroz Francusku, koje imaju samo po jednu saobraćajnu traku u oba smera, te je prvi dan nove školske godine obeležio kolaps“, dodaje se u saopštenju.

Nova stranka je ocenila da je vlast za proteklih sedam godina napravila toliko „grešaka u koracima“ i da će ih „politička kazna“ stići na predstojećim izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.