Objavljen snimak napada staforda u Šapcu (video)

Na gradskom trgu u Šapcu 3. marta dogodio se incident koji se, srećom, završio bez ozbiljnih posledica. Nekoliko mladića šetalo je staforda bez povoca, koji se u jednom trenutku zatrčao prema devojčici koja je vozila rolere, a na društvenim mrežama pojavio se snimak tog događaja.

Jedna mama iz Šapca putem lokalnog medija ispričala je svojim sugrađanima šta je zatekla na glavnom gradskom trgu u nedelju.

– Kada smo stigle, prvo što mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu. Ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da uščupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena.

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafića im je pomogao, kao i devojka koja je tu sedela. Ona je prišla kasnije dečaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže da ne zna ko je taj momak.

Ne zna, je li? Pa dobro. Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dete umesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte – rekla je majka devojčice.

Zabrinuta majka je dodala i da mladići nijednog trenutka nisu prišli deci da vide jesu li dobro ili da kažu „izvini“.

Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca najavilo je da će podneti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju sigurnost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Šabacstafordtrg
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    tunga SLUČAJ JE SAMO POVOD DA PREDLOŽIM U DOBROJ NAMERI DO SRBIJE , MOJE DOMOVINE ! ####### ZAKONI U VEZI ŽIVOTINJA KOJI SU VLASNIŠTVO NEKOGA (POJEDINIH ILI VIŠE NJIH) SE MORAJU DONETI, U SKLADU SA EU POZITIVNO USKLAĐENO, ##################################################### TO JE DOBRA STRANA EU, PA MAKAR I NE UŠLI U EU. ########################################

  • Anonimni

    SLUČAJ JE SAMO POVOD DA PREDLOŽIM U DOBROJ NAMERI DO SRBIJE , MOJE DOMOVINE ! ####### ZAKONI U VEZI ŽIVOTINJA KOJI SU VLASNIŠTVO NEKOGA (POJEDINIH ILI VIŠE NJIH) SE MORAJU DONETI, U SKLADU SA EU POZITIVNO USKLAĐENO, ##################################################### TO JE DOBRA STRANA EU, PA MAKAR I NE UŠLI U EU. ########################################

  • Anonimni

    Pas je trcao na loptu, ne na dete kao sto posete!

  • bambi

    Hitno se mora usvojiti zakon zabrane posedovanja i uzgajanja krvolocnih pasa kao i pasa koji su u bilo kom obliku potencijalna opasnost. Za ostale pse, strogo korpa i na povodcu. Kazne za vlasnike koje ne ispunjavaju ove propise moraju biti u novcanom smislu drakonske od 5 do 10.000 evra sa obaveznih 15 dana u zatvoru i otvaranjem krivicnog dosijea. Malo nam je sto nasa deca ne mogu da se poigraju u parkovima od psecih govana ili od ostataka od psecih govana nakon uklanjanja kesom, nego jos treba svakog dana da citamo po stampi koliko je bilo napada i koliko ima smrtnih i osakacenih osoba. Inace setanje i uzgajanje kucica je postalo pomodarstvo. Osobe vise isticu neki svoj simbol, naredjuju kucicima kroz dranje da bi pokazali sebe da su u fazonu i tome slicno nego sto uopste vole zivotinju. Muskarci pokazuju neki armi fazon, kao oni su neki ratnici, a nemaju dva sata provedenih u vojsci a sa druge strane mlade devojke dok setaju kucice, drze mobilni, kao da ih vidimo, namontiraju se, vrckaju, itd. Zivimo u jednom dobu sa poremecenim sistemom vredosti. Nekada smo mogli da vidimo kako majke, uopste, roditelji, setaju svoje bebe, svoju decu, porodice smo mogli da vidimo na ulici. Danas, samo kerove setaju i izmete im sakupljaju, rastureni brakovi, nigde porodica, odvratno.

  • Anica

    A koga je to pas napao? Loptu, a ne decu. Naslov vam je blago receno, debilan.