U trendu

Objavljen snimak napada staforda u Šapcu (video)

Na gradskom trgu u Šapcu 3. marta dogodio se incident koji se, srećom, završio bez ozbiljnih posledica. Nekoliko mladića šetalo je staforda bez povoca, koji se u jednom trenutku zatrčao prema devojčici koja je vozila rolere, a na društvenim mrežama pojavio se snimak tog događaja.

Vlasnički pas koji bez povoca i korpe trči po trgu u Šapcu

Danas je zvanično objavljen snimak incidenta koji se dogodio u nedelju (03.03.2019) na gradskom trgu u ŠapcuAleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u šetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca. Dodao je da će Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju bezbednost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.

Gepostet von Šabačke Vesti am Dienstag, 5. März 2019

Jedna mama iz Šapca putem lokalnog medija ispričala je svojim sugrađanima šta je zatekla na glavnom gradskom trgu u nedelju.

– Kada smo stigle, prvo što mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu. Ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da uščupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena.

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafića im je pomogao, kao i devojka koja je tu sedela. Ona je prišla kasnije dečaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže da ne zna ko je taj momak.

Ne zna, je li? Pa dobro. Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dete umesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte – rekla je majka devojčice.

Zabrinuta majka je dodala i da mladići nijednog trenutka nisu prišli deci da vide jesu li dobro ili da kažu „izvini“.

Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Šapca najavilo je da će podneti inacijativu da se kazna za ovakve prekršaje poveća, jer je sve više vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poštuju propise i time ugrožavaju sigurnost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.