U trendu

Objavljen snimak napada staforda u Ć apcu (video)

Na gradskom trgu u Ć apcu 3. marta dogodio se incident koji se, srećom, zavrĆĄio bez ozbiljnih posledica. Nekoliko mladića ĆĄetalo je staforda bez povoca, koji se u jednom trenutku zatrčao prema devojčici koja je vozila rolere, a na druĆĄtvenim mreĆŸama pojavio se snimak tog događaja.

Vlasnički pas koji bez povoca i korpe trči po trgu u Ơapcu

Danas je zvanično objavljen snimak incidenta koji se dogodio u nedelju (03.03.2019) na gradskom trgu u Ć apcuAleksandar Mićić iz Komunalne policije apelovao je na sve vlasnike pasa, da iz bezbednosnih razloga, prilikom izvođenja ljubimaca u ĆĄetnju obavezno stave korpu, povodac i ponesu potvrdu o vakcinaciji i čipu njihovog ljubimca. Dodao je da će Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Ć apca pokrenuti inacijativu da se kazna za ovakve prekrĆĄaje poveća, jer je sve viĆĄe vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poĆĄtuju propise i time ugroĆŸavaju bezbednost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.

Gepostet von Ć abačke Vesti am Dienstag, 5. MĂ€rz 2019

Jedna mama iz Ơapca putem lokalnog medija ispričala je svojim sugrađanima ơta je zatekla na glavnom gradskom trgu u nedelju.

– Kada smo stigle, prvo ĆĄto mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu. Ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ơčepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da uơčupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplaĆĄena.

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafića im je pomogao, kao i devojka koja je tu sedela. Ona je priĆĄla kasnije dečaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaĆŸe da ne zna ko je taj momak.

Ne zna, je li? Pa dobro. Pitam se ĆĄta bi bilo da je dohvatio neko dete umesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte – rekla je majka devojčice.

Zabrinuta majka je dodala i da mladići nijednog trenutka nisu priĆĄli deci da vide jesu li dobro ili da kaĆŸu „izvini“.

Odeljenje komunalne policije u Gradskoj upravi grada Ć apca najavilo je da će podneti inacijativu da se kazna za ovakve prekrĆĄaje poveća, jer je sve viĆĄe vlasnika pasa, koji uprkos sankcijama, i dalje ne poĆĄtuju propise i time ugroĆŸavaju sigurnost sugrađana, naročito dece koja se igraju na trgu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.