Rekorderka: Za dan ubrala 136 kg malina, evo koliko je novca zaradila

Poznato je da malinari svake godine muče veliku muku kako bi pronašli dobre berače kojih je sve manje, ali jednom vlasniku u dragačevskom selu Milatovići baš se posrećilo.

Milica Radulović iz Čačka u malinjacima zapadne Srbije definitivno je beračica rekorderka, jer je za jedan dan uspela da nabere čak 136,5 kilograma malina. Ona je držala i prethodni rekord od 130 kg, koji se ove godine uspela da obori.

– Nije lako to ostvariti, ali branje počinjem ujutru u pet, a završavam oko osam sati uveče. Nisam pušač i retko pravim pauze, tako da kad se sve to uzme u obzir, rezultat ne izostaje. Jako je važno i kakav je malinjak i koliko je krupna malina, da bi se ovoliko nabralo. Ne može to svaki dan – izjavila je Milica Radulović za Rinu.

Ova sezonska radnica kanticu drži oko pasa kako bi joj obe ruke bile slobodne za branje, a crvenih plodova unutra što više. Ona zaradi upravo onoliko koliko ubere, a imajući u vidu njenu umešnost, dnevnica je više nego odlična.

– Kad sam oborila ovaj najnoviji rekord, zaradila sam za dan 15.000 dinara. Računica je jasna jer sam se pre početka dogovorila sa gazdom da se bere po kilogramu i to košta 90 dinara. Koliko muzike, toliko i para u mom slučaju. Ove godine cena malina je dobra, pa je dobra i naša dnevnica. Ono što mi daje dodatni vetar u leđa jeste pošten gazda koji zna da ceni moj trud, pa uvek kad naberem mnogo, da mi još i lep bonus na tu cifru. Poštuje moj rad i ceni mene kao osobu i to je najvažnije. Tako smo zadovoljni i mi berači, ali i vlasnici – rekla je kroz osmeh Milica.

Njen tempo je jako teško postići, jer prosečan berač može da ubere skoro tri puta manje. Ako na kraju dana završe na oko 80 kilograma, pun je pogodak.

Kako ističe, visoke temperature teško padaju, ali su neizostavni rekviziti u malinjacima peškiri, beli šeširići i hladna voda i tako se prilagođavaju vrelini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

branje voćadnevnicemaline
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • radnik

    Ona je bar zaradila posteno, radeci. A neko milione ubire zevajuci.

  • Rade

    Može i sutra da dođe da radi..