Skandalozan snimak vaspitačice iz Zvečanske: Odmah suspendovana

Snimak medicinske sestre Đ. A. iz Zvečanske koja se krajnje bezobzirno ponaša prema jednoj bebi, štićeniku tog centra, šokirao je domaću javnost.

Danas je saopšteno i da je zbog takvog ponašanja Đ. A. privremeno suspendovana sa posla.

Na snimku se vidi kako Đ. A. ulazi u sobu u kojoj su bebe u krevecima, jednom rukom na boku drži dete, a drugom nešto radi na mobilnom telefonu, što je zabranjeno.

Dete zatim podiže za ruku, u blizini ramena, krajnje bezobirzno i nebezbedno i maltene ga baca u krevetac. Njeno ponašanje prema toj bebi zabeleženo na snimku krajnje je neprijatno i mučno.

Okreće se zatim prema drugom detetu i fotografiše ga mobilnim telefonom nekoliko puta, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radni nešto na telefonu.

Iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograda saopšteno je da je direktor te ustanove Zoran Milačić doneo rešenje o privremenoj suspenziji medicinske sestre, do okončanja disciplinskog postupka, nakon anonimne prijave da se ona neadekvatno ponašala prema deci.

„Briga o deci predstavlja prioritet, a ova ustanova sa tradicijom odgovornog i adekvatnog ponašanja prema devojčicama i dečacima, koji su korisnici Centra, predstavlja primer dobre prakse u postupanju prema mališanima. U skladu s tim, svaki vid kršenja pravila određenih bazičnim programom rada i procedurama koje su ustanovljene, automatski zahteva pokretanje ovakvog postupka i brzo reagovanje“, saopšteno je.

Milačić je o tom slučaju informisao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji je poručio da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.

„Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju“, rekao je Đorđević, a navedeno u saopštenju.

(Beta/Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

medicinska sestrasuspenzija
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Mila

    Da radi što dalje od dece,recimo ortopedija,hirurgija da menja“guske“!!! Žalosno je șto toliko bračnih parova čeka na usvojenje već godinama…A mile dușice se zlopate a neko čezne za njima… Evo ja prva želim da usvojim baš to srce što ga cima,iako imam dete. Pojednostaviti usvajanja!!!

  • bambi

    Na osnovu podataka nadleznog ministarstva, 30.000 srba svake godine manje, bracna zajednica traje u proseku sedam godina, svaka treca trudnoca zavrsi abortusom, 100.000 beba i male dece ne mogu ni da vide svoje oceve zbog neuracunjivog ponasanja majki, iznudjena nasilja nad zenama od strane bivsih muzeva jer nisu videli decu godinama, dodeljivanje dece majkama u 99% slucajeva, neljudsko ponasanje radnika Centara za socijalni rad koji ispunjavaju sve zelje mladih mama nanoseci time bol i patnju deci a tretirajuci oceve kao kolateralnu stetu i jos mali milinon poremecenog, diskriminacionog, zaostalog pogleda na brak. Pisao sam godinama, ministarstvo prstom nece da makne, deca majkama po svaku cenu. Sta je rezultat toga? Ovo gore? Do cega je sve to dovelo? Ako vi imate sistem u kome se deca po svaku cenu dodeljuju majkama, a po tom obliku diskriminacije i narusavanja prava deteta smo ocigledno prvi u svetu, onda imate i hiperprodukciju sponzorusa. Onda devojke imaju potpuno iskrivljen pogled na svet, na porodicu, na decu, na supruga, na roditelje itd. Mlade devojke ovako razmisljaju. Sto radim osam sati dnevno za tridesetak hiljada kad mogu lepo sa nekim dobro stojecim da zatrudnim i bezi sa detetom do Opstinskog suda, trazi pare, alimentacione pa u zivot. Decu odmah u zabaviste, jaslice, skolu, deda, baba, a ja lepo u zivot. Hajde neka neko kaze ne to nije tacno? Hajde da vidimo. Ako vi imate novcanik pun para na sred trotoara, je li nece niko da ga uzme ili ce svi zeleti da ga uzmu kad vec mogu? E to nam je unistilo brak, porodicu, decu na prvom mestu. U Hrvatskoj koja je do juce bila isti pravni sistem kao mi toga nema ali tamo se starateljstvo dodeljuje majkama u 60% slucajeva i nema zloupotrebe dece od strane majki. Takve mlade mame, a sve je veci procenat, misle da su uspele u zivotu, a upadaju u sve veci i dublji ambis. Narocito taj osecaj da ste vlastitom detetu unistile oca, da rasturili porodicu, da ste promenili 20 intimnih prijatelja i ni jedan ne valja, da se banci besciljno po kaficima, diskotekama, dzipovima, bas taj osecaj je osecaj dezorijentisanosti, beznadja, depresije izgubljenosti u prostoru i vremenu. Uvek pomalo pod alkoholom, hronicno neispavani, nezadovlji, sa unistin nekoliko zivota. Zasto? Zbog para? Odvratno. Srbijo, sram da te bude.

  • Ljilja

    Bila sam u priluci da boravim u toj ustanovi,to je pretuzno ..tu su mahom bolesna deca,nisam mogla da se oslobodim ocecaja tuge neko vreme…te sestre koje sam tada srela su bile divne I pazljive maksimalno…ovako ponadanje treba sankcionisati iskljucivo otkazom…njima je dosta I njihove muke jos da oh neko maltretirela.

  • Mirjana

    Nadam se da ce utvrditi zasto je slikala ono drugo dete. Da ce neko izaći javno sa njenim licnim podacima.

    • Anonimni

      da ga mozda proda

  • bambi

    Ih, kada bi ste znali, sta sve mlade mamice, sponzoruse, rade vlastitoj deci u vlastitoj kuci, slogirali bi ste se. Preko 75% mladih mamica sponzorusa koje su rasturile svoje brakove ne bi li iskoristivsi svoje dete dosle do alimentacione zarade, vise po celi bozji dan po kaficima i diskotekama, decu brze bolje daju u jaslice i zabavista, popodne dede i babe. Izgubile su zivce, uvek su pod alkoholom ili hronicno neispavane, nadrndane, u celovekovnoj potrazi za spnzorom na belome konju koji ce joj davati evre i dolare zarad jednodnevnog seksa. Odvratno dokle je Srbija dosla. Kaze ovde, citam, dobice suspenziju? Pa valjda treba da ide u zatvor desetak godina a ne da dobije suspenziju. Nista mi nije jasno. Porodica inace vise ne postoji kao pojam. Za to je kriva zelja zena da budu istovetne sa muskarcija. Narusavanje patrijahalnosti je unistilo porodicu, zene odveo u homoseksualizam, narkomaniju, alkoholizam i blunicenje, deca su nam zrtve. Inace zene su u onom trenutku pocele da zloupotrebljavaju i iskoriscavaju svoju decu kada su uvidele da sudovi starateljstvo dodeljuju majkama u 99% slucajeva.

    • Ljilja

      Bila sam u priluci da boravim u toj ustanovi,to je pretuzno ..tu su mahom bolesna deca,nisam mogla da se oslobodim ocecaja tuge neko vreme…te sestre koje sam tada srela su bile divne I pazljive maksimalno…ovako ponadanje treba sankcionisati iskljucivo otkazom…njima je dosta I njihove muke jos da oh neko maltretirela.

      • Anonimni

        Ma bitno da su ocevi sveci koji brinu o deci i ne varaju i ne rasturaju brak i ne jurcaju za drugim zenama i ne izlaze uvece u provod.Majka je majka i uglavnom uvek vise podnese zrtvu zbog dece i vise je sa decom ,vise posvecenja i uvek je na njoj veci teret.Ocevi su nam sve fini bojim se…