U trendu

Skandalozan snimak vaspitačice iz Zvečanske: Odmah suspendovana

Snimak medicinske sestre Đ. A. iz Zvečanske koja se krajnje bezobzirno ponaša prema jednoj bebi, štićeniku tog centra, šokirao je domaću javnost.

Danas je saopšteno i da je zbog takvog ponašanja Đ. A. privremeno suspendovana sa posla.

Upalite ton. Molimo MUP i Tužilaštvo da se hitno oglase i ispitaju ove opskurne radnje u poznatoj ustanovi za nezbrinutu decu. Vas molimo da delite. Levijatan.

Gepostet von Fondacija Pokret Levijatan – STOP Violence am Donnerstag, 18. Juli 2019

Na snimku se vidi kako Đ. A. ulazi u sobu u kojoj su bebe u krevecima, jednom rukom na boku drži dete, a drugom nešto radi na mobilnom telefonu, što je zabranjeno.

Dete zatim podiže za ruku, u blizini ramena, krajnje bezobirzno i nebezbedno i maltene ga baca u krevetac. Njeno ponašanje prema toj bebi zabeleženo na snimku krajnje je neprijatno i mučno.

Okreće se zatim prema drugom detetu i fotografiše ga mobilnim telefonom nekoliko puta, što je takođe zabranjeno, i nastavlja da radni nešto na telefonu.

Iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograda saopšteno je da je direktor te ustanove Zoran Milačić doneo rešenje o privremenoj suspenziji medicinske sestre, do okončanja disciplinskog postupka, nakon anonimne prijave da se ona neadekvatno ponašala prema deci.

„Briga o deci predstavlja prioritet, a ova ustanova sa tradicijom odgovornog i adekvatnog ponašanja prema devojčicama i dečacima, koji su korisnici Centra, predstavlja primer dobre prakse u postupanju prema mališanima. U skladu s tim, svaki vid kršenja pravila određenih bazičnim programom rada i procedurama koje su ustanovljene, automatski zahteva pokretanje ovakvog postupka i brzo reagovanje“, saopšteno je.

Milačić je o tom slučaju informisao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji je poručio da svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni.

„Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju“, rekao je Đorđević, a navedeno u saopštenju.

(Beta/Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.