Slučaj koji je šokirao Srbiju: Mladić od 16 i devojčica od 12 godina čekaju bebu

Slučaj devojčice (12) koja je sa tinejdžerom (16) ostala u drugom stanju, pa svoju trudnoću krila četiri meseca, ne prestaje da potresa Srbiju.

Kako prenose domaći mediji, par se upoznao preko Fejsbuka. Nakon dopisivanja odlučili su da se upoznaju, a epilog je to će za nekoliko meseci postati roditelji.

Naime, dečak (16) i devojčica (12) stupili su u vezu za koju oboje kažu da je bila „emotivna i dobrovoljna“.

Njih dvoje su počeli da izlaze i imaju odnose u maju ove godine, a kada je ustanovljeno da je dvanaestogodišnjakinja trudna, odlučili su da započnu zajednički život.

Ona se tada preselila kod dečka tinejdžera, koji ne ide u školu, i nigde ne radi, a novac zarađuje na povremenim poslovima i nadničenjem.

Devojčica stomak u četvrtom mesecu nije mogla više da krije, te su ljudi počeli da primećuju njen stomak, i slučaj odmah prijavili policiji i tamošnjem Centru za socijalni rad. Tinejdžer je potom uhapšen, a ono što je rekao policajcima ostavilo ih je u šoku.

– Maloletnik je dao izjavu u policiji gde je rekao da se on i devojčica vole i da su dobrovoljno stupili u seksualne odnose. Molio je da im ne uzimaju dete – rekao je izvor „Blica“.

Zakon, međutim, ovakav slučaj prepoznaje kao obljubu nad detetom, budući da devojčica ima tek 12 godina.

Naloženo je i psihijatrijsko veštačenje oba maloletnika da bi se ustanovilo da li su svesni šta su učinili. Istraga je u toku, a u proces je uključen Centar za socijalni rad. Kako saznajemo, devojčica je smeštena u hraniteljsku porodicu.

Mladiću se na teret stavlja krivično delo obljuba nad detetom. Ukoliko se utvrdi da je odgovoran za delo koje mu se stavlja na teret, može biti poslat u kazneno-popravni dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decakdevojčicatinejdzeritrudnoća
Komentari (0)
Dodaj komentar