Stižu oluja i grad!

Za danas su najavljeni pljuskovi, grmljavina, olujni vetar i grad, pa su radarski centri u Srbiji u strogoj pripravnosti.

Povodom najavljenih kratkotrajnih vremenskih nepogoda, obilnih pljuskova sa grmljavinom, gradom i jakim olujnim vetrom na koje danas upozoravaju meteorolozi, zvaničnici navode da svi radarski centri u Srbiji imaju dovoljan broj raketa za protivgradna dejstva.

Kako je danas objavila RTS, od početka sezone u Srbiji je protivgradna zaštita dejstvovala samo pet dana, a manjih šteta imali su čačanski voćari.

„Imamo optimalnu količinu raketa u ovom trenutku. Mi smo do sada raspolagali sa 17.500 raketa, s tim da smo za pet dana dosadašnjeg dejstva potrošili 256 raketa i treba da konstatujemo da je za ovaj deo sezone s obzirom da je maj jedan od najnestabilnijih meseci to daleko, daleko ispod proseka“, rekao je načelnik Centra RHMZ Srbije za odbranu od grada Zoran Babić.

Kako se navodi, Radarski centar Valjevo prvi je potpuno automatizovan, a ove sezone protivgradna zaštita Srbije za 236 daljinskih lansirnih stanica tehnički je još spremnija za dejstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gradoluja
Komentari (0)
Dodaj komentar