Sutra protest Pokreta Podrži RTV u Novom Sadu

Pokret „Podrži RTV“ organizovaće sutra, 22. maja, protest „Istinom protiv otmičara“ u vreme emitovanja Dnevnika u 17 časova zbog godišnjice „politički motivisanih smena“ na Radio-televizije Vojvodine (RTV) i osnivanja tog pokreta, koji je nastao kao reakcija na te smene.

Protest će početi ispred zgrade Televizije Vojvodine, a nakon toga je planirana i protestna šetnja, saopštio je Pokret „Podrži RTV“.

„Godinu dana posle neopravdanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine, koje su dovele do urušavanja kvaliteta programa, pada gledanosti i poverenja u pokrajinski javni servis, za to još niko nije odgovarao niti podneo ostavku“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da je na RTV-u „uvedena cenzura“, a da u programu te televizije više ne postoje problemi gradjana, koji su je „osnovali, koji je finansiraju i kontrolišu“

„Samo ostavke više nisu dovoljne, tražimo i odgovornost“, dodaje se u saopštenju.

Protest će sutra početi u 17 časova u vreme kada RTV emituje Dnevnik.

„Pošto za novo uredništvo javnog servisa do sada nismo bili tema, koja zaslužuje da udje u Dnevnik, koji se emituje i na RTS-u, potrudićemo se sami da se u centralnoj informativnoj emisiji čuje i naš glas“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar