U Jagodinu stiglo 500 motociklista Andjela pakla, još 900 ušlo u Srbiju (VIDEO)

Na godišnji skup članova moto kluba „Andjeli pakla“ (Hells Angels) u Jagodini, do sada je stiglo oko 500 motociklista, a još 900 je ušlo u Srbiju, od ukupno 2.000 koliko se očekuje, izjavio je direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević.

Jagodina je od 29. maja do 5. juna domaćin centralnog godišnjeg evropskog skupa Moto kluba „Andjeli pakla“.

Navodeći da je većina „bajkera“ došla iz evropskih zemalja, ali da ih ima i iz Egipta, Gligorijević je agenciji Beta rekao da će njihov skup biti u jagodinskom Akva parku i Sportskoj hali gde su postavljene bine za koncerte.

„Oni se u Akva parku druže, kupaju i sunčaju. U svojoj režiji su obezbedili hranu i piće, a smešteni su u lokalnim hotelima, kao i u susednim gradovima. Mnogi od njih su iskoristili priliku da prošetaju gradom, uglavnom pešice, pošto nije predvidjen defile motora kroz grad“, kazao je Gligorijević.

On je podsetio da će okupljanje „Andjela pakla“ trajati sedam dana, glavni program počeo je juče i trajaće do subote.

„Svake večeri od 17 sati biće koncerti. Večeras nastupaju domaće grupe, a sutra i strane rok grupe. Subota je glavni dan za kulturno-zabavni program i tada će nastupiti članovi jagodinskog KUD-a ‘Kablovi’ i hor Fakulteta pedagoških nauka, a u subotu će biti održano venčanje ruskih bajkera i vatromet“, rekao je Gligorijević.

Komentarišući tenzije oko dolaska „bajkera“ u Jagodinu, on je kazao da se ne očekuju problemi jer su to, kako je kazao, porodični ljudi.

„Na njih gledamo kao i na sve ostale turiste. Želja nam je da ih ugostimo što bolje i da ponesu lepe utiske iz Jagodine“, rekao je Gligorijević.

On je rekao da je na parkingu kod Akva parka punkt gde će policajci pretresati i kontrolisati sve motocikliste koji ulaze u ogradjeni prostor.

„Svi koji udju i izadju iz kampa prolaze kontrolu. Motociklisti se ne bune što znači da i oni žele da sve prodje kako treba. Povećan je broj policajaca na ulicama grada iz preventivnih razloga. MUP radi svoj posao i mi im zahvaljujemo“, dodao je Gligorijević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar