U opstini Obrenovac pocelo prijavljivanje za grejanje na gas

OBRENOVAC – U opštini Obrenovac počelo je prijavljivanje vlasnika domaćinstava za grejanje na gas, a priliku za to imaće stanovnici mesnih zajednica Barič, Mislođin, Mala Moštanica, Skela, Ušće, Orašac, Stubline i Draževac.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković pozvao je građane da iskoriste mogućnost i promene način grejanja svojih domaćinstava.

„Građani mogu doći do mesnih kancelarija i podneti prijave za priključenje na gas. Mi ćemo nakon podnetih prijava, izaći na teren, kako bi se izvršila kontrola instalacija i dobila saglasnost za prijem“, rekao je Čučković, navodi se na sajtu opštine Obrenovac.

Dodaje se da vlasnici domaćinstava prilikom prijavljivanja treba da dostave kopiju lične karte vlasnika objekta, izvod iz lista nepokretnosti, lokaciju objekta na kopiji katastraskog plana, odobrenje za izgradnju, odnosno odobrenje za upotrebu.

Obrazac zahteva za priključak na mrežu gasovoda građani mogu preuzeti u kancelarijama Saveta mesnih zajednica, kao i na zvaničnom sajtu opštine Obrenovac.

Kako ističe Čučković, cena priključka je 780 eura, a plaćanje se može izvršiti u 36 mesečnih rata.

„Cena korišćenja gasa je 36 dinara po kubiku, što je za jedno domaćinstvo jeftinije od toplovoda u Obrenovcu“, rekao je Čučković.

Podsetio je da će se priključenjem domaćinstava na novi sistem grejanja značajno uticati na zaštitu životne sredine, te dodao da najveće zagađenje vazduha dolazi upravo iz individualnih kotlarnica, iz ložišta koja su na fosilna goriva, kao što su drva i ugalj.

„Prelazak na gas suštinski znači čistiji vazduh u Bariču i u svim ostalim mesnim zajednicama gde se koriste fosilna goriva, a gde sada građani imaju mogućnost prelaska na grejanje domaćinstava na gas“, naveo je Čučković.

On je najavio da će u subotu, 15. januara prve kuće sa područja mesne zajednice Dudovi, na kome se gradi Treća magistrala, biti priključene na sistem daljinskog grejanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar