U opstini Obrenovac pocelo prijavljivanje za grejanje na gas

OBRENOVAC – U opลกtini Obrenovac poฤelo je prijavljivanje vlasnika domaฤ‡instava za grejanje na gas, a priliku za to imaฤ‡e stanovnici mesnih zajednica Bariฤ, Misloฤ‘in, Mala Moลกtanica, Skela, Uลกฤ‡e, Oraลกac, Stubline i Draลพevac.

Predsednik opลกtine Obrenovac Miroslav ฤŒuฤkoviฤ‡ pozvao je graฤ‘ane da iskoriste moguฤ‡nost i promene naฤin grejanja svojih domaฤ‡instava.

„Graฤ‘ani mogu doฤ‡i do mesnih kancelarija i podneti prijave za prikljuฤenje na gas. Mi ฤ‡emo nakon podnetih prijava, izaฤ‡i na teren, kako bi se izvrลกila kontrola instalacija i dobila saglasnost za prijem“, rekao je ฤŒuฤkoviฤ‡, navodi se na sajtu opลกtine Obrenovac.

Dodaje se da vlasnici domaฤ‡instava prilikom prijavljivanja treba da dostave kopiju liฤne karte vlasnika objekta, izvod iz lista nepokretnosti, lokaciju objekta na kopiji katastraskog plana, odobrenje za izgradnju, odnosno odobrenje za upotrebu.

Obrazac zahteva za prikljuฤak na mreลพu gasovoda graฤ‘ani mogu preuzeti u kancelarijama Saveta mesnih zajednica, kao i na zvaniฤnom sajtu opลกtine Obrenovac.

Kako istiฤe ฤŒuฤkoviฤ‡, cena prikljuฤka je 780 eura, a plaฤ‡anje se moลพe izvrลกiti u 36 meseฤnih rata.

„Cena koriลกฤ‡enja gasa je 36 dinara po kubiku, ลกto je za jedno domaฤ‡instvo jeftinije od toplovoda u Obrenovcu“, rekao je ฤŒuฤkoviฤ‡.

Podsetio je da ฤ‡e se prikljuฤenjem domaฤ‡instava na novi sistem grejanja znaฤajno uticati na zaลกtitu ลพivotne sredine, te dodao da najveฤ‡e zagaฤ‘enje vazduha dolazi upravo iz individualnih kotlarnica, iz loลพiลกta koja su na fosilna goriva, kao ลกto su drva i ugalj.

„Prelazak na gas suลกtinski znaฤi ฤistiji vazduh u Bariฤu i u svim ostalim mesnim zajednicama gde se koriste fosilna goriva, a gde sada graฤ‘ani imaju moguฤ‡nost prelaska na grejanje domaฤ‡instava na gas“, naveo je ฤŒuฤkoviฤ‡.

On je najavio da ฤ‡e u subotu, 15. januara prve kuฤ‡e sa podruฤja mesne zajednice Dudovi, na kome se gradi Treฤ‡a magistrala, biti prikljuฤene na sistem daljinskog grejanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.