Uhapšen otac: Otišao u kladionicu, dete satima ostavio zaključano u automobilu

Policija u Novom Sadu sinoć pronašla dvogodišnju devojčicu zaključanu u automobilu. Uhapšen je njen otac koji ju je ostavio kako bi otišao u kladionicu.

Kako su preneli mediji, uhapšen je S. M. (45) iz Vranja sa boravištem u Novom Sadu zbog sumnje da je učinio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Policija je sinoć oko 22 časa u saradnji sa građanima pronašla njegovu dvogodišnju ćerku zaključanu u parkiranom automobilu, a sumnja se da je dete provelo u kolima gotovo tri sata dok je S. M. gledao utakmicu u kladionici na drugom kraju ulice.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad devojčica je vraćena majci, a S. M. za kojim je, inače, bila raspisana sudska poternica, zadržan je do 48 sati i biće priveden uz krivičnu prijavu osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Takođe, u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, policija je osumnjičenom izrekla obe hitne mere – privremeno udaljenje iz stana i zabranu stupanja u kontakt s detetom i prilaženja detetu, navodi Kurir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

detehapšenjeptac
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Odlicna reakcija policije. U mom slucaju, moja bivsa supruga sa kojom sam u sudskom sporu u vezi starateljstva nad nasim sinom, vec sedma godina naseg sina ostavlja samog u kuci i danju i nocu sa metalno poremecenim ocem zbog svoj momackog zivota. Sedam godina sa preko 30 podnesaka Centru za socijalni rad u Obrenovcu i ni na jedan nisu ne reagovali vec ni odgovorili. Moj sin je zrtva nasilja od strane majke. Sudski proces traje evo sedma godina. Radnici centra za socijalni rad su odgovorni za ovo nasilje. Oni su morali prvo da reaguju na izjave oca, oni su morali preventivno da reaguju, oni su morali protiv takve majke da podnesu krivicnu prijavu. Ovo je sramota nevidjene. Moj sin je zrtva politike Centara koji pod direktivom nadleznog ministarstva po svaku cenu decu dodeljuju majkama. Pisao sam i glavnom Centru za socijalni rad u ulici Ruskoj 4, a oni tek imaju razvijene metode otkacivanja oceva tako sto odgovore da su vratili moj apel nazad Centru na iznalazenje resenja i evo tako u krug sedma godina. Moj sin ne moze bez mene i vec sa sedam godina primecuje postupke svoje majke. To je strasno. Uzeti detetu oca, ne postoji jaci bol koji se moze detetu naneti. Bivsa supruga pri tome na sve moguce nacine nas razdvaja i ne dozvoljava kontakt ucenjujuci za novac. Ovo je ljudi strasno. Centar za socijalni radu u Obrenovcu je uzas kakav se ne moze zamisliti.