Vozač GSP koji je fizički nasrnuo na putnicu dobiće otkaz

Rešena je misterija sukoba koji se pre dva dana dogodio na okretnici autobusa 56 na Petlovom brdu.

„JKP GSP „Beograd“ je istražio incident koji se desio u vozilu na liniji 56, na okretnici Petlovo brdo. Uprkos veoma agresivnom i nedoličnom ponašanju putnice i njenim fizičkim nasrtajima na praznu vozačku kabinu, uvidom u video zapis iz vozila ustanovljeno je da je vozač autobusa preterano, neprofesionalno i neprihvatljivo reagovao. Na snimku se jasno vidi da je vozač, vidno iziritiran uvredama i histerijom, putnicu snažno odgurnuo iz vozila, tako da je pala na trotoar“, saopštili su iz GSP “Beograd”.

Nadležne službe odmah su reagovale.

„Pravilnikom o obavezama saobraćajnog osoblja vozačima je strogo zabranjen verbalni i fizički konflikt, kako sa putnicima, tako i sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Nažalost, naš kolega je, umesto da zbog neprimerenog ponašanja putnice obavesti Dispečerski centar i policiju, uzvratio agresijom, te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i postupak o raskidu radnog ugovora.“

U najvećem gradskom prevozniku apeluju na smirivanje situacije, prenose mediji.

„JKP GSP „Beograd“ se izvinjava svim putnicima zbog doživljenih neprijatnosti i zahvaljuje se za strpljenje i uvažavanje tuđeg rada. Svi moramo imati na umu da u uslovima otežanog saobraćaja i redova vožnje, koji se dešavaju što zbog rekonstrukcija, što zbog nezgoda i gužvi, kod svih učesnika u saobraćaju dolazi do pojačane nervoze što može uzrokovati veoma nepredvidive i nepoželjne situacije sa dalekosežnim i tragičnim posledicama“, dodali su iz GSP “Beograd”.

Da li ste očekivali ovakvu kaznu?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

autobusputnicavozac
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Šta vozači trpe od pojedinih putnika, pretežno ženskog sveta, nisam ženomrzac, dobro nisu u ludnici

  • bambi

    Pazite ovakvu situaciju. Setate ulicom sa malim detetom i iz cista mira vam neko pridje i vasem detetu udari samar. Sta vi imate pravo da uradite u tom slucaju? Da odetet u policiju da ga prijavite je totalna glupost. Sutra ce vam sin reci, tata ja sramim tebe. Da uzvratite udarac, potpuno besmisleno, zaglavicete u sudu a tuca moze da ekskalira. Sta da radite?

    • Anonimni

      Takve ljude koji rade u javnim sektoru imamo na pretek i takvo bahato ponasanje samo po sebi govori na kom nivou su ti ljudi!A da to Niko neprimecuje a kamoli sankcijonise takvo ponasanje!Treba uvesti kontrolu takozvane ne vidljivive koji se podmetu medju obicnim ljudima i prate sta se desava i tada na licu mesta legitimisu predstave da su kontrola rada i sankcijonisu ukorom ili novcano!Nista ne boli vise od novca kada mora da se plati za nedolicno i nepristojno ponasanje! Takvim osobama treba bezuslovno dati odkaz,platiti pretrpljeni strah dotine osobe uz to krivicnu prijavu za teske telesne povrede pred sud ,kaznu zatvora ili novcanu kaznu ,objavljivne u novinama javno da se ne bi vise ponavljale takve Scene ,,kao samar upozorenja!

  • batamrca

    pa gledajuci ovako narod je stoka