Žirafa zvezda rijalitija

Najpoznatija žirafa u Srbiji, čiji je dolazak u našu zemlju pre sedam godina izazvao potrese na političkoj sceni, zove se Jovanča i živi u jagodinskom zoo-vrtu. Njenu slavu i slavu svih drugih žirafa zasenila je jedna koja živi u Americi i dosad nije uradila ništa posebno. Zove se Ejpril, ima 15 godina i čeka četvrto mladunče. Međutim, ona nije samo još jedna među stanovnicima životinjskog i avantura parka „Harpursvil”, smeštenog na oko 300 kilometara od Njujorka.

Planetarnu popularnost donele su joj, kao i u televizijskim rijaliti programima, kamere. Uprava vrta postavila ih je u februaru u odaje ove životinje sa namerom da pokažu dolazak na svet njenog mladunčeta. Nisu, međutim, ni pretpostavili da će snimke do sada videti više od 30 miliona ljudi. Glavnu zvezdu interneta među životinjama u toku jučerašnjeg dana uživo je na „Jutjubu” gledalo 150.000 ljudi (pola miliona prijavljeno je na jutjub kanal zoo-vrta), nestrpljivo čekajući dolazak na svet bebe žirafe. Zbog toga i ne iznenađuju komentari da je ovo najviše iščekivano rođenje posle dolaska na svet britanskog princa Džordža, sina vojvodskog para Kejt Midlton i princa Vilijama, pre četiri godine.

Kad je već uspelo da zainteresuje toliko veliki broj ljudi, rukovodstvo parka odlučilo je da tu pažnju pretvori u novčanu dobit.

Najpre su preko sajta za prikupljanje priloga pokrenuli kampanju za finansiranje nove porodice žirafa – ženke Ejpril, mužjaka Olivera, starog pet godina, i njihovog sada već dugo očekivanog mladunčeta. Za mesec dana skupljeno je 125.000 dolara. Na istom mestu park je objavio da će nakon rođenja, kada se bude znao pol mladunčeta, prirediti kampanju biranja imena za novorođenče. Osim toga, vrt je ponudio plišane igračke, majice i kačkete sa likom ove životinje, a zainteresovani mogu po ceni od pet dolara, da na mobilni telefon dobijaju najnovija obaveštenja o žirafi. Priliku za zaradu videli su i pojedini hoteli iz okoline nudeći aranžman koji uz smeštaj uključuje i čekanje mladunčeta.

Međutim, posle dva meseca čekanja i praćenja preko interneta, pojedini gledaoci počeli su da gube strpljenje i da se osećaju prevarenim jer još uvek nisu videli ništa od spektakularnog rođenja za koje se već duže vreme najavljuje da može da se dogodi svakog trenutka. To ih je ne samo razočaralo nego i navelo na pomisao da možda nešto nije u redu, pa su počeli da zasipaju vrt mejlovima, pitajući šta ako je mladunče u pogrešnom položaju ili šta ako je žirafa samo naduvena od hrane. Vlasnik parka priznao je da su „možda malo pogrešili u računici” kada bi Ejpril, koja ima i stranicu na „Fejsbuku” i nalog na „Tviteru”, trebalo da na svet donese mladunče. Poslednje informacije iz štale ove životinje govore da beba samo što nije.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

žirafa
Komentari (0)
Dodaj komentar