Dok Kanađani protestuju, Srbi peku prase na ražnju ispred parlamenta (video)

Dok u Otavi traje protest, Srbi okreću prase na ražnju. Barem sudeći prema snimcima koju su se ovih dana pojavili na društvenim mrežama.

Snimci prikazuju grupu Srba kako pred zgradom kanadskog parlamenta peku prase i ćevape na roštilju. „A ništa, došli da nešto pojedemo“, čuju se glasovi u pozadini. Na kamionu ispred kojeg se vrti prase jasno se vide srpska obeležja. Preko srpske i kanadske zastave ispisano je „freedom fighters“ (borci za slobodu).

Podsećamo, konvoj kamiona stigao je u Otavu u znak protesta protiv obavezne vakcinacije i mera protiv covida-19. Organizatori tvrde da se radi o mirnom protestu, ali policija nije baš sasvim sigurna da neće doći do nekih nereda.

Premijer Džastin Trudo i njegova porodica za vreme trajanja protesta prevezeni su na tajnu lokaciju.

Protest pod nazivom Konvoj slobode organizovan je zbog odredbe obavezne vakcinacije za vozače kamiona koji prelaze američko-kanadsku granicu, koju je ranije ovog meseca sprovela vlada premijera Trudoa. Prema ovoj odredbi, svi nevakcinisani kanadski vozači koji pređu granicu moraju pri povratku u zemlju da provedu određeno vreme u karantinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kanadaprotestSrbi
Komentari (0)
Dodaj komentar