Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu američkog ambasadora?

BANJALUKA – Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića, oca tragično stradalog mladića Davida, u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, tvrdi portal „Dnevno.ba“, a prenosi RTRS.

„Davor Dragičević je po nalogu Kormakove u noći između 30. i 31. decembra od strane stranih tajnih službi, koje su te noći boravile u Banjaluci, hitno iz tog grada prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu američkog ambasadora, prebačen u jednu zemlju regiona“, tvrdi ovaj portal, pozivajuci se na saznanja iz obaveštajnih krugova.

Prema navodima ovog medija, u Banjaluci je 30. decembra, u noći održavanja protesta, usled kojih su izbili nemiri, boravilo nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi, koje su trebale da pruže logističku i svaku drugu podršku članovima grupe „Pravda za Davida“ u zauzimanju i nasilnom svrgavanju najviših predstavnika vlasti u Republici Srpskoj.

„Upravo je plan prebacivanja Dragičevića u jednu zemlju regiona (poznatu portalu) i bio to da se za njegov misteriozni nestanak, optuži aktuelna vlast u Srpskoj i forsira u medijima teza da je `vlast u Srpskoj ubila Davora Dragičevića`, s ciljem dalje kompromitacije i diskreditacije Republike Srpske i njenih institucija, a ovakav plan postojao je još u avgustu. Da je ovo tačno i da se ciljano ide u tom smeru, pokazuju i medijski napisi Slobodana Vaskovića sa pitanjem `Mile, gde je Davor?`“, piše „Dnevno.ba“.

Taj portal navodi i da se pre šest meseci u Ambasadi SAD u Sarajevu, Kormakova sastala sa Davorom Dragičevićem, ističuci da se ne zna o čemu su razgovarali, ali da je evidentno da su, kako se navodi, nakon tog susreta protesti u Banjaluci bili sve učestaliji, a institucije Srpske na udaru svetskih medija, bez ijednog dokaza, okrivljene za smrt Davida Dragičevića, prenosi RTRS.

Portal primećuje da je veoma indikativno i to da u Sarajevu već tri godine Muriz Memić vodi pravnu bitku i traži pravdu za ubijenog sina, a da ga Kormakova, uprkos nekoliko dopisa koje joj je slao, nikada nije pozvala, niti se o tome ikada oglasila.

„Vlasti u Srpskoj više su puta saopštile da je cilj protesta urušavanje institucija Srpske, a ovoga puta, mora se priznati, od samoga početka bile su u pravu“, navodi portal „Dnevno.ba“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

američki ambasadorBanja LukaDragičević
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • milovan

    Od pocetka je bilo jasno da je covek alav na pare i zeli da bude zvezda.Stranci ukapirali i eto izdajnika.Sada nitko nemoze reci da se on bori za istinu.Kako strane ambasade ne pomazu drugima,nego samo onima koji hoce da ruse Republiku Srpsku. Njemu je do istine ko do lanjskog snega.

  • Mika

    Da li se tako zali dete? Zar je moguce da se mrtvo prodje stranim ambasadam? Bruka I sramota