U trendu

Dragičević prebačen u jednu zemlju regiona po nalogu američkog ambasadora?

BANJALUKA – Strane tajne službe prebacile su Davora Dragičevića, oca tragično stradalog mladića Davida, u jednu zemlju regiona po nalogu odlazećeg američkog ambasadora u BiH Morin Kormak, tvrdi portal „Dnevno.ba“, a prenosi RTRS.

„Davor Dragičević je po nalogu Kormakove u noći između 30. i 31. decembra od strane stranih tajnih službi, koje su te noći boravile u Banjaluci, hitno iz tog grada prebačen u Sarajevo, odakle je dalje, po nalogu američkog ambasadora, prebačen u jednu zemlju regiona“, tvrdi ovaj portal, pozivajuci se na saznanja iz obaveštajnih krugova.

Prema navodima ovog medija, u Banjaluci je 30. decembra, u noći održavanja protesta, usled kojih su izbili nemiri, boravilo nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi, koje su trebale da pruže logističku i svaku drugu podršku članovima grupe „Pravda za Davida“ u zauzimanju i nasilnom svrgavanju najviših predstavnika vlasti u Republici Srpskoj.

„Upravo je plan prebacivanja Dragičevića u jednu zemlju regiona (poznatu portalu) i bio to da se za njegov misteriozni nestanak, optuži aktuelna vlast u Srpskoj i forsira u medijima teza da je `vlast u Srpskoj ubila Davora Dragičevića`, s ciljem dalje kompromitacije i diskreditacije Republike Srpske i njenih institucija, a ovakav plan postojao je još u avgustu. Da je ovo tačno i da se ciljano ide u tom smeru, pokazuju i medijski napisi Slobodana Vaskovića sa pitanjem `Mile, gde je Davor?`“, piše „Dnevno.ba“.

Taj portal navodi i da se pre šest meseci u Ambasadi SAD u Sarajevu, Kormakova sastala sa Davorom Dragičevićem, ističuci da se ne zna o čemu su razgovarali, ali da je evidentno da su, kako se navodi, nakon tog susreta protesti u Banjaluci bili sve učestaliji, a institucije Srpske na udaru svetskih medija, bez ijednog dokaza, okrivljene za smrt Davida Dragičevića, prenosi RTRS.

Portal primećuje da je veoma indikativno i to da u Sarajevu već tri godine Muriz Memić vodi pravnu bitku i traži pravdu za ubijenog sina, a da ga Kormakova, uprkos nekoliko dopisa koje joj je slao, nikada nije pozvala, niti se o tome ikada oglasila.

„Vlasti u Srpskoj više su puta saopštile da je cilj protesta urušavanje institucija Srpske, a ovoga puta, mora se priznati, od samoga početka bile su u pravu“, navodi portal „Dnevno.ba“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)