Drastične mere protiv pušenja: Snimci užasa za odvikavanje od cigareta (video)

Turska će početi da pakuje cigarete i duvanske proizvode u jednoličnoj ambalaži u nastojanju da suzbijanje prodaju duvana i obeshrabri pušače, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva.

U saopštenju ministarstva se navodi da će proizvodnja jednoobraznih paklica cigareta početi u četvrtak, 5. decembra, i da će se prodaja starijih, brendiranih paklica biti stopirana 5. januara 2020. godine, prenosi Rojters.

Prodajom cigareta u jednoličnoj ambalaži, Turska će se pridružiti zemljama kao što su Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada i Australija.

Oboljenja povezana sa konzumiranjem duvana, prema podacima turskih vlasti, uzrok su više od 100.000 smrtnih slučajeva godišnje u toj zemlji.

Prema novim propisima, duvanski proizvodi će se prodavati u jednoobraznim standardnim pakovanjima sa porukama upozorenja i drugim obaveznim informacijama i ilustracijama.

Naziv brenda će biti napisan samo na jednoj strani pakovanja, maksimalno na pet odsto površine strane. Ni logotip ni simbol brenda neće biti dozvoljen na novom dizajnu pakovanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cigaretepušenjeturska
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zvrk

    Ako je neko nenormalan to ne znači da treba da se ugledaš na njega! Ove slike samo bolestan um može da osmisli i da stavi na paklu cigareta. Danas države sve više prate ove bolesnike i njihove ideje što je zabrinjavajuće. U Skandinaviji je ovo već postalo lov na veštice. Što se kosi po svim logikama vezanim za ljudska prava i sopstvenom samoopredeljenju! Bukvalno neka masovna histerija. Ako ćemo pošteno u najtežim kancarogenim uzorcima se skoro preko 50% nalazi paraben na prvom mestu pa onda sve ostalo. Nikotin se retko nalazi sem u kanceru pluća. Mi u suštini živimo u civilizaciji prepunoj izduvnih gasova u vazduhu do visokog procenta radona u skoro svakom stanu u Evropi koji je naučno dokazan da je veoma kancarogen pa do vode i hrane nepoznatog sastava. Pa zamislite samo kroz kakve cevi ta voda prodje dok dodje do vašeg digestivnog trakta. Koliko se samo vodom neželjenih čestica unese. Skoro je naučno dokazano da najteži oblik kancera pankrasa je u stvari infektivan i to od nekih sastava kvasca koji se koristi u domaćoj kuhinji. Da ne nabrajam ovih primera ima na tone, čak i pojedini masovni lekovi izazivaju degeneraciju ćelija. Zaključak što ovo toliko potenciraju je da bi prikrili realnu situaciju u današnjem svetu. Koja je sve sem dobra po zdravlje čoveka. Ono kao vidite i mi nešto kao radimo za vaše dobro! Mi vas čuvamo, budite dobri i plaćajte na vreme