Lideri EU 9. marta o pogoršanju odnosa na Zapadnom Balkanu

Čelnici Evropske unije će na zasedanju 9. i 10. marta u Briselu razmotriti „zabrinjavajući razvoj“ stanja na Zapadnom Balkanu, rekli su agenciji Beta u Briselu izvori Evropskog saveta.

Razmena mišljenja o „pogoršavanju odnosa“ medju zemljama Zapadnog Balkana je uvršćena u dnevni red zasedanja šefova država ili vlada zemalja EU jer je procenjeno da institucije Unije moraju reagovati da bi politički činioci na Zapadnom Balkanu preuzeli odgovornost i ispunili obećanja da će saradjivati, a ne izazivati nesporazume i nestabilnost.

Zvaničnici u Briselu su naveli da početkom marta u posetu Zapadnom Balkanu ide visoka predstavnica EU Federika Mogerini koja će potom šefove diplomatija Unije obavestiti o tome šta je ustanovila u razgovoru s vlastima zemalja regiona.

Ministri spoljnih poslova će o tome razgovarati uoči samita EU i preneti im svoje zaključke.

Na dnevnom redu zasedanja lidera Unije su odnosi sa SAD, krize u Ukrajini i Siriji, sprovodjenje mera za obuzdavanje ilegalne imigracije, kao i bezbednost i odbrana EU, bitka protiv terorizma i koraci za jačanje privrednog rasta, konkurentnosti i zapošljavanja u EU.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Sirota EU. Zamislite, opet taj ludi Balkan pravi probleme.Neće Srbi sami da se poubijaju, ne pristaju ni pod uslovom da ih čak primimo u EU. Deder mala idi tamo i vidi i osluhni ko to tamo hoće da šemluči,pa nam dođi reći da ga naučimo pameti.A znamo mi već ko je to! Ovog puta ćemo Srbe gađati sa nešto manje uranijuma. Plutonijum je efikasniji, a i bolje se rastvara u vodi i duže se zadržava u zraku, a i brže se umire od njega.Nema smisla da ih toliko mučimo.Nije humano. Što prije crknu, biće lakše i njima i nama.Ipak idi možda ih ubijediš da se predomisle.Idem! Eto je dolazi 9-tog Marta. To je poznat datum zar ne. Dolazi da se izljubi,i nazdravi svojima na uspješnom bombardovanju.