Napad od 50 minuta: Tramp izdao naređenje, Sirija se brani (foto, video)

Sjedinjene Drzave, zajedno sa Francuskom i Velikim Britanijom započele su vojnu operaciju protiv Sirije.

Američki predsednik Donald Tramp naredio napade na Siriju, Odmah zatim, počela zajednička akcija SAD, Velike Britanije i Francuske.

„Naredio sam oružanim snagama SAD da počnu precizne napade na mete povezane sa arsenalom hemijskog naoružanja sirijskog diktatora Bašara el Asada“, rekao je Tramp.

Tramp je rekao da su napadi pokrenuti u saradnji sa Velikom Britanijom i Francuskom kao „snažno sredstvo odvraćanja od proizvodnje, širenja i upotrebe hemijskog oružja“.

„Zajednički odgovor Amerike, Britanije i Francuske na zločine uključuje sve instrumente naše nacionalne moći: vojnu, ekonomsku i diplomatsku“, rekao je američki predsednik, navodeći da će akcija trajati sve dok „sirijski režim ne prestane da koristi hemijsko naoružanje“.

Bi-Bi-Si javlja da se čuju eksplozije u okolini Damaska.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Donald Trampnapad na Sirijuvojna intervencija
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Balkan

    Da li Anonimni stvarno mislis da se Rusija uplasila/??? pa covece zar ti nije jasno da su se izdogovarali o svemu sta i gde i kada i koliko, sve izmesteno i Rusi i Sirijci i Iranci i Kurdi oznacene mete nema mnogo stete nema ljudskih zrtava, Amerikanci kazu nisu obavestili Ruse a Francizi tvrde da jesu. A ti navijas li navijas aman citajte guglajte slusajte citajte izmedju redova ne nasedajte. A da je sve namesteno od Engleze ne sumnjam kao i za one Ruske agente ispostavilo se opijat sa delovanje od 4 dana bez vecih posledica, pa trovanje u Siriji od strane vojske koja pobedjuje. Ajde stavite malo prst na celo pokrenite malo te sive celije sto bi rekao inspektor Poaro.

  • Anonimni

    Rusi sakriveni u mišiju rupu. Pijani jeljcin za putina je institucija. Taj bi i srbiju ovako branio. Više mi se gadi od ovakvih naduvenih hvalisavaca koji su u suštini kukavice.

  • France

    Hehehe rusija se uplasola j’ai i Kad je napadnuta SRJ 99 nema m…..a

  • Dario

    Šta se drugo od NATO hijena i moglo očekivati ? Čak ni američki kongres nije odobrio ovaj napad !