Pentagon je mislio da blefiraju, ali Rusi su kreirali oružje budućnosti (video)

Na internetu se pojavilo prvi snimak na kom se verovatno nalazi ruska teška udara bespilotna letelica “Su-70 Ohotnik-B. Na ruske najave drona šeste genaracije Pentagon je prošle godine izjavio da je čista fikcija i Ruse optužio da blefiraju.

https://youtu.be/hDhw7AEjXGU

Zamenik ministar obrane Aleksej Krivoručko izjavio je da bi letelica mogla početi da se koristi od početka sledeće godine.

U junu je bespilotna letelica proglašena prototipom ruskog lovca šeste generacije, dok je u julu prvi put izašla na otvoreno nebo, prenosi Sputnjik. Prve informacije o gradnji “Ohotnika” pojavile su se 2012. kada se tvrdilo da su za stvaranje udarne bespilotne letelice težine do 20 tona zaduženi “Suhoj” i “MiG”.

https://twitter.com/ilax202/status/1087792993837465600

Maksimalna brzina drona trebala bi da iznosi oko hiljadu kilometara na sat, a domet bi mogao biti maksimalnih 3.500 kilometara. Planira se da će dron efikasno uništavati neprijateljske ciljeve na kopnu, ali i obavljati istraživačke zadatke.

Letelica bi u redove ratne avijacije trebala biti uvedene do 2020. Budžet za ovaj projekt procenjuje se na čak 1,6 milijardi rubalja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ruski avion
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    uvek se neko negde zezne svi nešto misle ili su načuli a ono

  • dukljanin

    kroz istoriju je poznato da Rusi ne objavljuju sva svoja naučna dostignuća…Tehnološki ne zaostaju za SAD čak dosta toga je Amerika iskopirala od Rusa.Te priče o budžetima Amerike su naduvavanje i otimačina.To što oni rade sve bi se moglo završiti sa bar duplo manje para medjutim korupcija cini svoje.Rusija za nogo manje pare napravi ubojitija i efikasnija vojna sredstva od Amera počev od puške do rakete…

  • IRINA

    Ne treba verovati Rusima,oni su veliki bleferi.Pre nekoliko dana,objavljena je vest,da SAD odvajaju na naoruzanje 647 Milijardi dolara, Rusija 47 Milijardi dolara.!!! Rusija ne moze da vodi trku u naoruzanju sa SAD.jednostavno ima kratke „noge“,da se takmici saa prebogatom SAD. Posto je to tako kako je,Rusima ostaje jedino,da izbace neku fantomsku vest,kako bi pokusali da zaplase zapadne zemlje praznom puskom.Drugo i propagandni rat koji neprestano vode,jedino je sto im ostaje.!

    • Anonimni

      Nema šta Irina, u pitanju je sitna matematika. Amerika toliko milijardi, Rusija više od deset puta manje i sve je jasno. Ostaje nejasno koliko je Hitler držao divizija na istočnom frontu, a koliko na zapadnom 1944. Prebogata SAD beži od bosonogih Sirijaca, Jemenaca i Avganistanaca, a ratovaće sa Rusijom. Više veruješ Amerikancima nego što oni sami sebi veruju, ali, mišljenje je kao i du*e, svako ima pravo da ga ima.

  • Carnegie Hall

    Ajde iskreno, jel svi idu na Međunarodnu Svemirsku Stanicu iz Bajkonura, sa Ruskim raketama i letelicama i vraćaju se nazad???Rusi imaju još mnogo što šta, kao i Francuska, Kina, Indija, Japan, ali ćute i ne prave od toga Mjuzikl, kao kauboji.

    • Anonimni

      Tacno tako .Pa pre nepunih dva meseca bio je clanak da Ameri uzimaju od Rusa rakete za lansiranje svojih satelita vec punih 9 godina !A dali Rusi imaju ovo ili ono verujte i Hitler nije znao dok KACUSE zaista ne zagrmese ,i kako se proveo zna ceo svet i ne zaboravlja sem Kauboja koji misle da se Revolverom moze unistiti Ruski Tenk!Razmislite malo ??