Piloti NATO-a se pohvalili da su presreli „moćni“ Su-35

Belgijski vojni piloti koji dežuraju u baltičkom regionu saopštili su da su uspeli da prate ruske avione, među kojima je bio i „moćni“ Su-35.

„Lovci F-16, koji su trenutno raspoređeni u blizini severoistočne granice NATO-a, uspešno su danas presreli neke ruske avione, među kojima je bio i moćni Su-35. Naši piloti i kopneno osoblje uradili su velik posao ponovo obezbedivši evropski vazdušni prostor NATO-a“, piše u saopštenju objavljenom na zvaničnom nalogu Ratnog vazduhoplovstva Belgije na Tviteru.

Saopštenje je ilustrovano fotografijom ruskog aviona tokom leta.

​To nije prvi put da se belgijski piloti, koji su deo patrolne misije NATO-a u baltičkim zemljama, „pohvale“ da su pratili ruske avione. Početkom oktobra oni su objavili video leta ruskog Su-34, snimljen termovizijskom kamerom.

​Ministarstvo odbrane Rusije više puta je izjavljivalo da se svi letovi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvode u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora iznad neutralnih voda i da se iri tome ne povređuju granice drugih država.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

avioni NATOSu-35
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kao kad bih ja presreo saobracajnu policiju. Kakvi teletabisi.

    • Godža

      Bravo za konstataciju. Lepo poređenje. Pravo !

  • Anonimni

    Oni su ih PRATILI ali JAO si njima da su ih pRESRELI ,PRESELO BI IM MAJCINO MLEKO .Jos se niko nije hvalio da je isekao,presreo mu putanju -to SE ZOVE PRESRETANJE .,aj nek to probaju !

    • Godža

      Pa probali bi kad bi smeli…… To bi im bilo zadnje. Ne bi više nikad poleteli. Lupili bi guzicom o tvrdo za svagda. Samo bi im to trebalo. Mogu samo da ih gledaju i da im se dive. Voleli bi i oni da se provozaju malo naj moćnijim avionima al srećni su bar da ih vide. To je strahopoštovanje. Da su ih stvarno presreli ne bi ni znali šta se desilo sa njima. Bilo bi crna rupa. Nestali pod ne razjašnjenim okolnostima. Ha,ha,ha….

      • Anonimni

        BravO!