Pretužno: Dečak poginuo držeći se za auto dok ga je majka napuštala

Jedna majka iz Ohaja pokušala je da napusti svog 6-godišnjeg sina Džejmsa u lokalnom parku, ali je usmrtila dečaka koji se svim silama trudio da uđe u automobil. Prema izveštaju policije grada Midltona, majka je priznala da je sina vukla po trotoaru, a sutradan njegovo beživotno telo bacila u obližnju reku, ali uopšte nije pokazala kajanje za svoje postupke.

Britani Gosni, 29-godišnja majka, optužena je za ubistvo, zlostavljanje tela i uklanjanje dokaza. Policija je rekla i da Gosni ima još dvoje dece, oba u drugom razredu osnovne škole, koji su bili sa njom u automobilu u vreme ubistva, ali da oni nisu povređeni. Deca su sada u hraniteljskoj porodici, dodali su predstavnici policije.

„Ovo me je neizmerno dirnulo u srce i dušu“, rekao je šef policije Dejvid Birk na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak. „Ovaj jadni šestogodišnjak nije imao predstavu šta se događa i to je pretužno“, dodao je.

Brik je izjavio da je Gosni tvrdila da je planirala da napusti i stariju decu, a navodno je ranije izgubila starateljstvo nad četvrtim detetom.

U izveštaju tokom hapšenja policija je navela da je majka priznala ubistvo sina.

„Nakon što ga je izbacila iz automobila, Gosni je izjavila da je dečak pokušao se vrati u vozilo i ona je pojurila velikom brzinom, vukući dete za sobom. Tada je optužena napustila park i vratila se 30 do 40 minuta kasnije, kada je pronašla sina na sredini parkinga sa povredom glave“, navodi se u izveštaju, koji je objavio Dejli Bist.

Gosni je telo dečaka odnela kući i ostavila ga u sobi na spratu. Sledećeg dana odvezla se do reke Ohajo i detetov leš bacila u vodu.

Džejms Rasel Hamilton (42), dečko Gosnijeve, optužen je da joj je pomogao da odbaci dečakovo telo u reku. Njih dvoje su zatim otišli u policiju i prijavili Džejmsov nestanak, ali su policajci odmah primetili da im se priče ne podudaraju i da su oboje sumnjivi. Par sati kasnije priznali su šta se zaista dogodilo.

U pismu koje je objavila škola Roza Parks, u kojoj je Džejms Hačinson pohađao prvi razred, kažu da svi neizmerno tuguju zbog smrti njihovog učenika i drugara.

„Džejms je bio srećna i radosna duša koja je volela školu. Kada je bio u školi, grlio je svoje učitelje dok je išao hodnikom. Sećamo se kako bi se njegovo lice ozarilo kada bi osvojio srećni poslužavnik za ručak. Prvaci sreću pronalaze u malim stvarima. A on je bio tako radostan“, napisao je direktor škole.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decakmajkaubistvo
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • S2

    Novinari uvek objave saopštenje policije onsko kako ga policija objavi. Presumpcija nevinosti nalaže da se imena OSUMNJIČENIH ne objavljuju dok se krivica ne dokaže. Zamislite kako bi bilo da nekome prvo objavite ime, pa se dokaže da je nevin.

  • Baltazar

    Eto zasto je Amerika toliko ispred nas. Uvek objave ime I prezime ovakvih psihopata, pedofila I slicnih dok nase Sedma sila stavljao inicijale