Protest ispred ambasade Velike Britanije u Moskvi

Ispred Ambasade Velike Britanije u Moskvi danas je organizovan protest kao odgovor na akciju koja je prethodni dan održana ispred zgrade Ambasade Rusije u Londonu, prenosi televizijski kanal „Rusija 24“.

Prema navodima televizijskog kanala, akcija ispred britanske ambasade je kratko trajala, tako da policija nije preduzimala bilo kakve mere protiv njenih učesnika.

Slična akcija održana je i ispred rezidencije britanskog ambasadora u Moskvi gde je nekoliko ljudi okružilo zgradu, a sa sobom su poneli lutke za izloge pošto su tokom jučerašnjeg protesta u Londonu takođe korišćene takve lutke.

Zvanične reakcije Ambasade Velike Britanije za sada nema, prenosi Sputnjik.

Nekoliko demonstranata juče je blokiralo rad ruske ambasade u Londonu.

Oni su ispred zdanja napravili planinu od plastičnih delova lutaka, a zatim su sami stali na ulaz u zgradu. Ruske diplomate su obavestile policiju da je ambasada ugrožena, ali je policija ravnodušno posmatrala akciju.

Ambasada Rusije u Londonu uputila je tim povodom protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije zbog nespremnosti britanskih vlasti da osiguraju nesmetan rad i bezbednost diplomatske misije tokom protesta održanog u četvrtak ispred zgrade Ambasade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ambasada Velike Britanijemoskvaprotest
Komentari (0)
Dodaj komentar