Protest ispred ambasade Velike Britanije u Moskvi

Ispred Ambasade Velike Britanije u Moskvi danas je organizovan protest kao odgovor na akciju koja je prethodni dan održana ispred zgrade Ambasade Rusije u Londonu, prenosi televizijski kanal „Rusija 24“.

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Prema navodima televizijskog kanala, akcija ispred britanske ambasade je kratko trajala, tako da policija nije preduzimala bilo kakve mere protiv njenih učesnika.

Slična akcija održana je i ispred rezidencije britanskog ambasadora u Moskvi gde je nekoliko ljudi okružilo zgradu, a sa sobom su poneli lutke za izloge pošto su tokom jučerašnjeg protesta u Londonu takođe korišćene takve lutke.

Zvanične reakcije Ambasade Velike Britanije za sada nema, prenosi Sputnjik.

Nekoliko demonstranata juče je blokiralo rad ruske ambasade u Londonu.

Oni su ispred zdanja napravili planinu od plastičnih delova lutaka, a zatim su sami stali na ulaz u zgradu. Ruske diplomate su obavestile policiju da je ambasada ugrožena, ali je policija ravnodušno posmatrala akciju.

Ambasada Rusije u Londonu uputila je tim povodom protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije zbog nespremnosti britanskih vlasti da osiguraju nesmetan rad i bezbednost diplomatske misije tokom protesta održanog u četvrtak ispred zgrade Ambasade.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar