Putin na Krimu optužuje Kijev da sabotira sprovodjenje mirovnih sporazuma

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas po dolasku na ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. godine vladu u Kijevu da sabotira sprovodjenje mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine.

Putin je danas doputovao na Krim, gde je sazvao sastanak ruskog Saveta bezbednosti u trenutku kada Rusija optužuje Ukrajinu da želi da destabilizuje situaciju na Krimu i da priprema „terorističke napade“.

Kako su javile ruske agencije, Putin će posetiti i forum posvećen ruskoj omladini. Ne navodi se koliko će se predsednik zadržati na Krimu.

Putin boravi u petoj poseti poluostrvu od aneksije u martu 2014. godine. Krim je poslednjih dana u centru medijske pažnje zbog rastuće tenzije izmedju Ukrajine i Rusije.

Predsednik Rusije je pre deset dana optužio ukrajinske vlasti da „sprovode teror“, a prethodno je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je na Krimu sprečila terorističke napade ukrajinskih snaga.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko zatim je naredio podizanje borbene gotovosti u blizini granica s Krimom i na istoku zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar