najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Putin na Krimu optužuje Kijev da sabotira sprovodjenje mirovnih sporazuma

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je danas po dolasku na ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. godine vladu u Kijevu da sabotira sprovodjenje mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine.

Putin je danas doputovao na Krim, gde je sazvao sastanak ruskog Saveta bezbednosti u trenutku kada Rusija optužuje Ukrajinu da želi da destabilizuje situaciju na Krimu i da priprema “terorističke napade”.

Kako su javile ruske agencije, Putin će posetiti i forum posvećen ruskoj omladini. Ne navodi se koliko će se predsednik zadržati na Krimu.

Putin boravi u petoj poseti poluostrvu od aneksije u martu 2014. godine. Krim je poslednjih dana u centru medijske pažnje zbog rastuće tenzije izmedju Ukrajine i Rusije.

Predsednik Rusije je pre deset dana optužio ukrajinske vlasti da “sprovode teror”, a prethodno je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je na Krimu sprečila terorističke napade ukrajinskih snaga.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko zatim je naredio podizanje borbene gotovosti u blizini granica s Krimom i na istoku zemlje.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike