U trendu

Putin na Krimu optuÅžuje Kijev da sabotira sprovodjenje mirovnih sporazuma

Ruski predsednik Vladimir Putin optuÅžio je danas po dolasku na ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija anektirala 2014. godine vladu u Kijevu da sabotira sprovodjenje mirovnih sporazuma na istoku Ukrajine.

Putin je danas doputovao na Krim, gde je sazvao sastanak ruskog Saveta bezbednosti u trenutku kada Rusija optuÅžuje Ukrajinu da Åželi da destabilizuje situaciju na Krimu i da priprema „terorističke napade“.

Kako su javile ruske agencije, Putin će posetiti i forum posvećen ruskoj omladini. Ne navodi se koliko će se predsednik zadrÅžati na Krimu.

Putin boravi u petoj poseti poluostrvu od aneksije u martu 2014. godine. Krim je poslednjih dana u centru medijske paÅžnje zbog rastuće tenzije izmedju Ukrajine i Rusije.

Predsednik Rusije je pre deset dana optuÅžio ukrajinske vlasti da „sprovode teror“, a prethodno je ruska Federalna sluÅžba bezbednosti (FSB) saopÅĄtila da je na Krimu sprečila terorističke napade ukrajinskih snaga.

Predsednik Ukrajine Petro PoroÅĄenko zatim je naredio podizanje borbene gotovosti u blizini granica s Krimom i na istoku zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.