Rusija napala Ukrajinu, počela opšta invazija ruske vojske (foto, video)

Ruska vojska rano jutros krenula je u akciju i napala Ukrajinu. Za sada glavni udar kako javljaju svetski mediji ide iz pravca Donbasa i Luganska. Akcija je počela rano jutros u 3:50 po srednje evropskom vremenu, kada je ruski predsednik objavio napad na Ukrajinu !!!

Cilj „specijalne vojne operacije“ je „demilitarizacija i denacifikacija“ države…

Istog trenutka napad je počeo Iz više pravaca. Gađana su skladišta, vojni aerodromi, centri veze i komandna mesta.

Ukrajinski vojni analitičar Ilja Pomarenko saopštio je da su beloruske trupe napale ukrajinske graničare.

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom u četvrtak, javila je beloruska državna novinska agencija Belta.

„Danas oko 5.00 časova održan je telefonski razgovor između predsednika Belorusije i Rusije, tokom kojeg je Vladimir Putin obavestio beloruskog kolegu o situaciji na granici sa Ukrajinom i u Donbasu“

Trupe ulaze u Ukrajinu preko Belorusije: CNN je, putem video snimka uživo prikazao kako vojna kolona tenkova ulazi u Ukrajinu. Pretpostavlja se da su u pitanju ruski.

Belarusian military are also reportedly involved in attack upon Ukraine’s border guards

Vojni aerodrom Čugujev na kome se nalaze borbeni dronovi TB-2 je napadnut rano jutros

Na lučki grad Odesu kako javljaju strani mediji izvršen je kombinovani napad s mora i iz vazduha koji su izveli padobranci i morska pešadija koja se iskrcala blizu grada, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

okupacijarusijaukrajina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zoran Zemun

    nema radovanja ratu i tudjim mukama, dragi su mi i rusi i ukrajinci, ali to kontinuirano laganje i nenadmasno licemerstvo zapada i ukrajinskih vlasti je zaista krajnji kriminal.