Ruski bogataš Zapadu: Ne razumete, reći bilo šta Putinu protiv rata bilo bi samoubistvo

Jedan od najbogatijih ruskih oligarha Mikhail Fridman rekao je da sankcije neće sprečiti Vladimira Putina da nastavi s invazijom na Ukrajinu, upozoravajući Zapad da ne razume kako moć u Moskvi funkcioniše.

Mikhail Fridman, vlasnik Alfa grupe, rekao je za Bloomberg da je pokušaj prisiljavanja ruskih oligarha da izvrše pritisak na Putina nerealan cilj. „Ako ljudi koji su nadležni u EU veruju da bih zbog sankcija mogao da priđem gospodinu Putinu i kažem mu da zaustavi rat i to će uspeti, onda se plašim da smo svi u velikoj nevolji“, rekao je Fridman, piše BBC.

„To znači da oni koji donose ovu odluku ne razumeju ništa o tome kako Rusija funkcioniše. A to je opasno za budućnost“.

Fridman, kog su Velika Britanija i EU sankcionisale, rekao je da je malo verovatno da bi iko u Putinovoj orbiti mogao da razgovara o okončanju rata s njim.

„Udaljenost moći između Putina i bilo koga drugog jeste kao udaljenost između Zemlje i svemira“, rekao je Fridman. „Reći bilo šta Putinu protiv rata, za bilo koga, bilo bi samoubistvo“, dodao je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogatašputinrusija
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Daga

    Anonimni…!!!

  • Radoslav Radović

    Bogataši nemaju moralno pravo da bilo šta kažu o slobodi i pravima čovjeka, jer svojim ponašanjem dovoljno govore o tome ko su i šta su.

  • Anonimni

    I vreme je bilo da covek koji podigne Rusiju POKAZE ZAPADU da to nije Jelcinova -pijanice RUSIJA.Da je jaka i trazi ravnopravan odnos bez ignorisanja!