Sarkozi priveden na saslušanje

Policija je danas privela na saslušanje bivšeg francuskog predsednika Nikolu Sarkozija u okviru istrage navoda da je dobio milione evra od režima pokojnog libijskog lidera Moamera Gadafija za predsedničku kampanju 2007, saznaje se danas iz neimenovanih pravosudnih izvora.

Sarkozi je priveden u policijsku stanicu Nanter, na zapadu Pariza, preneli su francuski mediji.

Sarkozija, koji je bio predsednik od 2007. do 2012, prvi put će saslušati u okviru ove istrage pripadnici Službe za borbu protiv korupcije i finansijskih i fiskalnih prekršaja.

Francuski mediji su ranije pisali o aferi prisluškivanja Sarkozija – da su sudije odobrile prisluškivanje telefona Sarkozija u okviru istrage navoda da je nekadašnji libijski vodja Muamer Gadafi finansirao Sarkozijevu predizbornu kampanju 2007. godine.

Sarkozi je ranije kategorično odbacio te optužbe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radovic

    Sve se to i tada znalo i po časopisima koji se bore da budu u skladu sa istinom je detaljno pisano kakva je bila kampanja Sarhozija,ali to nije dodirivalo potpuno propalo i korumpirano sudstvo u Francuskoj, kao i njihova sredstva javnog informisanja, jer je on morao da pobijedi Trebalo je 10 godina da se prizna što već svijet zna.To je još jedna Evropska“ vrijednost“ pored milion ostalih.