Sprečen atentat islamskih terorista na britansku premijerku

Zaustavljen je teroristički plan za atentat na britansku premijerku Terezu Mej, javlja Sky News.

Novinar Sky Newsa Martin Brunt izjavio je: „Ovo je poslednji u nizu terorističkih planova koje su policija i MI5 zaustavili ove godine.“

„Šef MI5 Endru Parker danas je obavestio ministre o ozbiljnom planu koji su otkrili. Radi se o planu ekstremnih islamista za samoubilački napad na britansku vladu. Policija veruje da su nameravali da detoniraju neku vrstu improvizovane eksplozivne naprave pred zgradom vlade te u haosu napadnu i ubiju premijerku Mej“, objasnio je Brunt.

„Policija i MI5 su istraživali plan najmanje nekoliko neelja. Prošle nedelje uhapsili su dvojicu muškaraca koji su optuženi za pripremanje terorističkog čina“, dodao je Brunt.

Naimur Zakarija Rahman (20) iz severnog Londona i Mohamed Imran (21) iz jugoistočnog Birmingema trebalo bi da se pojavi pred sudom u sredu ujutro.

MI5 je u utorak otkrio da je sprečio devet terorističkih napada u Velikoj Britaniji u protekloj godini. Premijeri su već dugo mete terorista, ali zgrada britanske vlade je dobro zaštićena povećanim mjerama tekom osamdesetih godina, kada je narasla pretnja irskih republikanskih revolucionara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

islamska državatereza mej
Komentari (0)
Dodaj komentar